Anders Palmér ny assisterande tränare

Publicerad 18 januari 2011

Ny assisterande tränare i MFF är Anders Palmér. Efter 5 framgångsrika år som tipselittränare där han lotsat fram många av dagens A-lagsspelare tar han nu steget upp.

– Det är jätteroligt att kunna lyfta fram även en ledare ur egna led, säger MFFs tränare Roland Nilsson. Det är mycket som ska falla på plats när man ska plocka in en ny person i gruppen. I Palle har vi någon som vet hur vi jobbar och som redan känner killarna.

Som tränare står Anders Palmér för ett varierat anfallsspel i linje med det A-lagets spelsätt och han har tillsammans med kollega Tore Cervin vunnit serien med MFFs U-17 lag de senaste fem säsongerna.

– Jag är mycket glad och smickrad över den här möjligheten. Jag provade på rollen första gången under 2002 och 2003. Då var jag rätt grön men sedan dess har jag haft egna lag och samlat på mig fler erfarenheter och jag ser verkligen fram emot att jobba med det här härliga gänget, säger Anders Palmér.

Anders Palmér inledde sin bana i MFF redan 1970. Under åren som spelare blev det hela 348 A-lagsmatcher i klubben och 12 landskamper.

– De flesta av landskamperna spelade jag faktiskt med Rolle och Leif Engqvist, så det blir lite som att cirkeln sluts, menar Palmér.

I år kommer MFF kvala till Champions League, samtidigt som spelschemat i Allsvenskan innebär tätt matchande hela säsongen.

– Redan inför förra säsongen poppade Palles namn upp. Men jag lät det bero då. Så dök det upp igen och jag började fundera på varför och vad jag sökte. Det skulle vara en person som lätt kommer in i gänget och som kan vara närvarande hela tiden, förklarar Roland. I Palle har vi en tränare med lång erfarenhet, även av att ha egna lag. Samtidigt som han har lite internationell rutin, vilket är viktigt. Man kan säga att jag till sist förstod varför hans namn dök upp i huvudet hela tiden.

– Vi har sagt att vi ska utveckla spelare och ledare för A-laget och jag är oerhört glad över att Rolle ger Palmér chansen, säger MFFs vd Pelle Svensson. Det borgar för att vi även framöver kommer ha god koll på alla talanger som kommer underifrån, samtidigt som det visar att steget inte behöver vara så långt från ungdomssidan till A-laget.

Anders Palmér i urval

Född 1960. Kom till MFF 1970. 348 A-lagsmatcher i MFF. 12 landskamper. Ett år i Canada Vancover Whitecaps inomhusfotbollslag där han spelade med bland annat Leeds Peter Lorimer. Steg 3 utbildad tränare, motsvarande dagens utbildningsnivå ”Advanced”.

Tidigare tränaruppdrag:
Assisterande tränare i MFF 2002 och 2003. Ansvarig för fotbollsgymnasiet och MFF tipselit 1996 – 2002, tipselittränare TFF 2004 – 2005. Ansvarig för MFF U-17 2006 – 2010 (SM guld 2007, seriesegrare samtliga år). Tog Pelister från division 6 till div 3 under åren 2006 – 2009.