AIK – Malmö FF 1–1

Publicerad 17 juli 2016 i Matches

Segersvit på fem raka vinster bröts med säsongens första kryss på Friends Arena.

Efter en något avvaktande inledning satte matchen igång på riktigt i den femtonde minuten när Tinnerholm kom loss på högerkanten och spelade fram Kjartansson som gav MFF ledningen med ett fint avslut. AIK försökte utjämna genom att lägga hög press på MFF:s planhalva, vilket stundtals skapade problem i uppspelsfasen. Vid en rörig situation i halvlekens slutskede kvitterade hemmalaget också. Denni Avdic satte bollen i mål efter ett missförstånd mellan Christiansen och Wiland.

I andra halvlek var det AIK som fick den första farliga chansen när både Bengtsson och Wiland förlorade luftduellen mot Carlos Strandberg som dock nickade utanför. Omedelbart efteråt fick Anton Tinnerholm friläge men Carlgren räddade avslutet. MFF hade svårt att hitta flyt i spelet och motståndarna blev allt mer spelförande. Trots avslutande hemmadominans slutade matchen 1-1 och MFF:s första kryss för säsongen var ett faktum.

Allan Kuhn efter matchen
Nöjd med att plocka poäng på bortaplan mot ett bra lag i en match där vi tappar orken i andra halvlek. Men missnöjd med att släppa in målet. Det kommer efter ett missförstånd mellan Wiland och Christiansen och det var tungt. Sett till 90 minuters fotboll var det ett rättvist resultat. Båda lagen hade chanser.

Mål
AIK: Avdic (44’)
Malmö FF: Kjartansson (15’)

Varningar
AIK: Sundgren (66’)
Malmö FF:

Publik
15 847

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason, Pa Konate
Jo Inge Berget (77’ Rakip), Anders Christiansen, Enock Kofi Adu (82’ Lewicki), Magnus Wolff Eikrem (83’ Yotún)
Vidar Örn Kjartansson, Markus Rosenberg

Ersättare: Marko Johansson, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotún, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Mattias Svanberg.

huvudpartners

officiella partners