Ahmedhodzic: ”Väldigt likt England”

Publicerad 28 januari 2019 i Nyheter

Anel Ahmedhodzic är tillbaka i MFF. I hans första intervju sedan återkomsten berättar han om tiden i England, varför han tror att han kommer att känna sig hemma på träningarna och hur det kommer sig att det är elva kilo mer av honom nu än när han lämnade.

Trots sin unga ålder av 19 år har Anel Ahmedhodzic ett helt decennium av erfarenhet från hur det är att representera Malmö FF. Från fotbollsskolan tog han sig genom ungdomslagen och nådde fram till U17-truppen innan han lämnade för spel i England. I samband med återkomsten till MFF blir det ett kärt återseende med flera gamla lagkompisar.

– Jag känner de unga spelarna i laget mycket väl. Laorent, Hugo och Samuel, bland de som är i laget nu. Vi har haft kontakt under hela tiden jag varit i England och jag har berättat att Malmö kunde bli mitt nästa hem.

Och alla är glada förutom Hugo Andersson som får mer konkurrens?

– Haha, nej. Det hade varit en dröm att spela tillsammans med honom.

Under de knappa tre åren i Nottingham Forest FC gjorde Anel Ahmedhodzic en match i Championship – men spelade desto mer i de engelska utvecklings- och reservlagsserierna. Där drog han många lärdomar och utvecklades mycket.

– Jag har fostrats i engelsk fotboll. Det är tufft i allmänhet men Nottingham är kända för att ha ett särskilt tufft ungdomsprogram. Det är mycket fysik och hårt jobb. Jag har växt ett par centimeter men gått upp ungefär 11 kilo sedan jag kom till England. Det visar lite hur det är.

– Det är också mer dueller än i Sverige. Jag har lärt mig mycket, även om jag har hållit fast vid att spela fotboll längs marken från backlinjen.

Hur är det att spela i U23-seriesystemet i England?

– Det varierar mycket. Ibland är det många A-lagsspelare och då tävlar man på en hög nivå. Tempot är högre, spelarna är oftast äldre och standarden är högre än U21-serien i Sverige. Det håller en bra nivå faktiskt.

Tack vare fina prestationer i U23-laget har Anel också varit med i A-lagstruppen vid många tillfällen. Senast i samband med att laget mötte MFF:s kommande motståndare Chelsea FC i FA-cupen för några veckor sedan.

– Jag har spionerat lite, haha. De har världsklasspelare. Man måste verkligen vara på tårna. Men det är inte ett lag som inte går att slå.

Anel Ahmedhodzic ser fram emot att kunna bidra till MFF:s fortsatta framgångar i Europa. Han berättar att han imponerats av lagets framfart under Uwe Röslers ledning. Som en bonus har han också tränat med sin nya huvudtränare förut. När Uwe Rösler gjorde sin första träning med Malmö FF var Anel på plats för att gästträna i samband med säsongsuppehållet i England.– Det är väldigt intensiva träningar, väldigt likt hur det ser ut i England. Han känns som en engelsk tränare, även om han är tysk. Han verkar ärlig. Det gillar jag. Det känns som att han gjort det väldigt bra här.

huvudpartners

officiella partners