Åge Hareide inför mötet med Djurgården

Publicerad 19 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Det är dags för laget att resa sig efter förlusten i Göteborg. Åge Hareide pratar om hårt arbete och att lyfta de positiva sakerna.

Matchfakta

Malmö FF – Djurgårdens IF
Torsdag 20 oktober 19:00
Eleda Stadion

Biljetter: Fåtal biljetter kvar till försäljning här.

Publikinformation: Läs aktuell information inför ditt besök på Eleda Stadion här.

Åge Hareide om…

…att vända den negativa trenden.

– Det är en fin grupp människor som upplever en ny situation. Men de är fortfarande bra mot varandra. Vi ska ta med oss hur vi uppträder mot varandra i motgång. Du ska vara en bra vinnare och en bra förlorare. Men börjar du klaga på allt runtomkring är du en dålig förlorare och det skapar ingen bra grogrund.

– Jag sa till spelarna idag att det är bara en väg ut ur det här. Det är att jobba stenhårt i nästa match. Och göra det vi kommit överens om. Då blir det bra till slut.

…att möta Djurgårdens IF.

– Utifrån tabellposition är vi inte favoriter. Vi har spelat oss in i den här situationen och måste spela oss ur den. Vi måste bygga upp ett självförtroende och det gör vi genom segrar. Det handlar om att arbeta för att bli bättre och att vi som är ansvariga måste lyfta spelarna.

– Slår vi Djurgården och Häcken har vi något att bygga på. Och vi måste göra något för våra supportrar och för klubben. Det handlar om självrespekt. Djurgården har inte sett bra ut i Allsvenskan. Men de har varit jättebra i Europa. Det är ett bra lag.

…tillgängligheten i truppen.

– Vi får tillbaka Lasse. Isaac har varit förkyld men vi hoppas ha honom klar till imorgon. Peña är redo men har bara tränat en gång. Berget och Olsson är borta.

– Det är en komprimerad säsong. Vi har aldrig spelat så mycket som vi gör nu. Det tar väldigt hårt på spelarna.

– Vi kan nästan inte träna med de som spelar. Alla som är i Europa är i samma båt. Djurgården har tappat i Allsvenskan även om de gjort det bra i Europa. Det har varit märkligt för dem också. Om vi har en bra dag på torsdag tappar de guldet.

huvudpartners

officiella partners