Nanasis mål gav tre poäng mot Västerås

Publicerad 20 april 2024 i Herr,Nyheter

En kavalkad av målchanser och till slut skulle det ge utdelning framåt. Sebastian Nanasi frälste MFF när han blev matchen ende målskytt hemma mot Västerås SK.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Eleda Stadion.

6′ Fin spelkombination mellan Taha Ali och Sebastian Nanasi som leder fram till en vänsterhörna. På hörnan som följer får Lasse Berg Jonhnsen ett skottläge men gästernas målvakt gör en vass räddning.

23′ Sebastian Nanasi tar yta med boll på offensiv planhalva. Sticker in en boll till Kiese Thelin som tar avslutet på ett tillslag. Ny räddning från VSK:s målvakt.

25′ Stryger Larsen med ett överlapp på högerkanten. Drar sig ner till kortlinjen och hittar pannan på Erik Botheim men nicken går över.

31′ Derek Cornelius fyller på i ett anfall och testar ett avslut från distans. Det är distinkt och välplacerat men ännu en ny fin räddning från gästernas målvakt sätter stopp för ett himmelsblå ledningsmål.

35′ Återigen många himmelsblå spelare i offensivt straffområde när bollen till slut landar hos Erik Botheim som är millimeter från att ge MFF ledningen.

40′ Sebastian Nanasi söker luckan vid den bortre stolpen men Västeråsmålvakten hinner ner och parerar.

48′ Den andra halvleken inleds som den första slutade, med ett avslut från distans som VSK-målvakten styr undan med fingertopparna. Erik Botheim står för avslutet den här gången.

58′ Sebastian Nanasi dribblar förbi sin försvarare och tar avslut från snäv vinkel. Målvakten släpper retur och Botheim är där och stöter till bollen som skyfflas undan på mållinjen av en försvarare.

62′ Västerås kommer till ett inläggsläge från högerkanten och Johan Dahlin får sträcka ut.

76′ Återigen dansar bollen på mållinjen när Derek Cornelius når högst på en hörna.

82′ MÅL! Sebastian Nanasi bryter in från vänsterkanten och trycker in 1–0 vid den främre stolpen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Väldigt nöjd med hur vi ser till att vi vinner den här matchen. På ett individuellt plan gör vi en svag prestation. Jag sa till spelarna i halvtid att det ser ut som att vi hoppades att det skulle lösa sig utan att vi skulle behöva ta i. Det är inget tillstånd eller känsla vi vill förmedla. På det sättet Västerås försvarar sig blir det mycket kaossituationer och i allt för många situationer kom Västerås ut med bollen. Ett bättre lag än Västerås hade straffat oss.

– Sen tycker jag att vi skapar tillräckligt mycket för att ändå säga okej, vi vinner den här matchen och det är inte orättvist. Deras målvakt gör några fantastiska räddningar. Jag är nöjd med att vi ser till att vi vinner matchen. Men vi är långt ifrån nöjda med hur vi spelade. Du får se till att du hittar sätt ändå.