IFK Norrköping – MFF 1-1

Publicerad 28 april 2019 i Matches,Nyheter

Två tidiga mål på Östgötaporten gav resultatet 1-1 efter full tid.

MFF rivstartade på Östgötaporten och redan efter fyra minuters spel kunde Guillermo Molins nicka in ledningsmålet. Fint förarbete av Sören Rieks och en perfekt MFF-start. Men bara minuten senare var det oavgjort på resultattavlan igen. Christoffer Nyman avlossade ett skott utanför straffområdet som tog i stolpen och in. 1-1 efter bara fem minuters spel.

Efter de tidiga målen var det ett ställningskrig på planen där MFF hade mer bollinnehav men hade svårt att bryta sig igenom Norrköpings defensiv. Sören Rieks kom närmast med ett skott utifrån som tvingade Isak Petterson till en bra räddning. 1-1 var ställningen i paus.

Andra halvleks första målchans var himmelsblå. Andreas Vindheim tog sig fram genom centralt men hans avslut räddades dock av hemma-målvakten Pettersson. Temat från den första halvleken med ett bollförande MFF fortsatte i den andra men ett robust hemmalag hindrade MFF från att skapa alltför många heta målchanser.

Både Anders Christiansen och Marcus Antonsson kunde ha avgjort matchen för MFF, men en jämn match slutade till slut oavgjort.

Uwe Rösler efter matchen

– Vi har förlorat de två senaste matcherna här, så dagens prestation var en klar förbättring. Jag tycker kanske att vi var det något bättre laget och skapade lite fler chanser än dem. Men de hade bra perioder också och visade att de är farliga offensivt. Vi kunde ha avgjort matchen i slutet, både ”AC” och Antonsson har chanser att avgöra, men vi var inte lika kliniska som mot Hammarby idag.

IFK Norrköping: Nyman (5’)
Malmö FF: Molins (4’)

IFK Norrköping: Thern (64’), Larsson (73’), Fransson (92’)