MFF – FC Nordsjälland 2–2

Publicerad 06 mars 2018 i Matches

Markus Rosenberg gjorde mål nummer 100 och 101 i den himmelsblå tröjan när MFF spelade 2-2 i tisdagens träningsmatch mot danska ligatrean FC Nordsjälland.

MFF var nära att ta ledningen redan i den sjunde minuten när Egzon Binaku kombinerade fint med Arnór Ingvi Traustason. Efter väggspel sinsemellan slog islänningen ett inlägg som gav Binaku ett bra nickläge från nära håll, men målvakten stod för en fin räddning. Istället var det gästerna som tog ledningen i den 18:e minuten efter att ha hittat in med en djupledsboll bakom MFF:s backlinje.

I den 32:e minuten replikerade Malmö FF genom Markus Rosenberg. Ståendes med ryggen mot mål kvitterade lagkaptenen med en läcker klackspark. Ett lämpligt tillfälle för ett så pass snyggt mål – det var nämligen Rosenbergs 100:e fullträff i A-lagssammanhang för Malmö FF.

I den 42:e minuten tog dock gästande FC Nordsjälland ledningen på nytt efter ett snöpligt självmål av Noel Hansson. Mittbacken försökte nicka undan en fast situation, men bollen gick istället i en bana över Fredrik Andersson och in i MFF-målet.

Men med en kvart kvar att spela utjämnade Markus Rosenberg återigen ställningen. Arnór Ingvi Traustason, som förtjänstfullt tog hand om de fasta situationerna för dagen, levererade en välslagen hörna som hittade Rosenbergs skalle. Från nära håll gjorde han inget misstag och knoppade in sitt andra mål bakom FC Nordsjällands målvakt.

Resultatet stod sig matchen ut och innebär att Malmö FF:s efter nio spelade matcher fortfarande är obesegrade spelåret 2018.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Jag är väldigt glad och nöjd med den här matchen. Vår insats är bra, motståndarna är bra och intensiteten är jättebra för att vara en reservmatch, om man nu kan benämna den så. Det här gav precis det vi önskade för alla våra spelare, båda de unga och äldre.

– För många var det här den klart mest högintensiva match de har spelat och man märkte att några hade stora problem med det i början. Men de kom in i det och blev allt mer konkurrenskraftiga. Att få känna på det här ger en sporre.

… om Markus Rosenbergs historiska 100 (och 101) mål:

– Det är en jättestor bedrift att komma till den milstolpen. Det är inte så vanligt att nå dit. Det kortsiktiga här och nu är att det förstås är jätteskönt för ”Mackan” att få sätta dit dem. Han har haft lite småproblem under försäsongen och då är det alltid viktigt att få göra mål.

Malmö FF: Rosenberg (32’, 74’)
FC Nordsjälland: Sadiq (18’), Självmål (42’)