3-3 för U21 borta mot HBK

Publicerad 13 maj 2008

***Uppdaterad med kommentarer***
MFF förde matchen men det var HBK som gjorde målen och gick ifrån till 3-1-ledning i mitten av andra. Men i slutet fick de himmelsblå lön för bra spel och fin moral med två mål av Agon Mehmeti sista elva minuterna.
– Vi är jättenöjda med matchen, säger Leif Engqvist.

Halmstads BK U21 – Malmö FF U21

3 – 3 (1-0)

Målskyttar MFF:

2-1 65 min Elvir Biberic
3-2 79 min Agon Mehmeti
3-3 84 min Agon Mehmeti

Startelva MFF:

Dusan Melichárek

Ruben Grönevik(79), Mak Dzonlagic, Jasmin Sudic, Anes Mravac

Robin Nilsson

Jiloan Hamad, Joakim Nilsson(46), Erdin Demir(83)

André Nascimento(60), Agon Mehmeti.

Ersättare: Malte Hammenskog, Elvir Biberic(46), Pontus Jansson(60), Hamid Alamin(83), Pelle Holm(79).

MFF:s U21-lag åkte upp till Halmstad för att revanschera sig från förra veckans osnygga 0-4 mot Kalmar FF, och lyckades till stora delar.
– Det är aldrig bra att släppa in tre mål, och gör man tre på bortaplan ska man helst vinna – men vi är jättenöjda med matchen, säger Leif Engqvist och understryker att det finns extra anledning att vara nöjd om man jämför HBK:s betydligt mer erfarna startelva – Conny Johansson, Per ”Texas” Johansson, Emil Jensen och Ajsel Kujovic – med MFF:s unga.
– Ja, det fanns väl minst 200 allsvenska matcher i den backlinjen.

Det var emellertid HBK som tog ledningen i matchen, 1-0 kom efter 35 minuter.
– Det målet kändes ganska orättvist, för vi hade spelat väldigt bra de första 20-25 minuterna. Då var det jättekul att se killarna spela, vi hade riktigt fint passningsspel.
Tungt att hamna i underläge efter att ha fört matchen – och värre skulle det bli. Andra halvlek var bara två minuter gammal när Halmstad utökade ledningen, 2-0 efter dåligt försvarsspel hos MFF.
– Men efter det spelar vi upp oss igen, och efter en stund får vi 2-1, när Elvir Biberic sätter ett fint instick av Jiloan Hamad. Och sedan är det vår match, säger Leif.

Ickedestomindre var det HBK som gjorde 3-1 bara fem minuter efter reduceringen, på en kontring där Dusan Melichárek gjorde en fin reflexräddning men tvingades lämna retur. Bättre laget men ändå tvåmålsunderläge med tjugo minuter kvar; tungt igen. Men MFF visade fin moral, gav inte upp
– och belöningen kom. Med elva minuter kvar var det Agon Mehmetis tur att hålla sig framme på en retur och han lyfte bollen över HBK-målvakten. 3-2, och fem minuter senare – och med sex kvar av matchen – kom kvitteringen, igen genom Agon, som löpte in från höger och satte bollen i bortre burgaveln.
– Agon blixtrade till i andra halvlek; det var bra för honom att få göra ett par mål idag, säger Leif.
MFF hade dessutom bud på ett segermål med två fina chanser i slutminuterna av Erdin Demir och Hamid Alamin.

– Vi var närmast segern, och vi var det bästa laget, frånsett sista kvarten i första halvlek, då såg det lite IKEA ut, säger Leif Engqvist.
”Lite IKEA”??
– Ja, man gör det själv, liksom…
Där onekligen ett uttryck att lägga på minnet.

Även nästa vecka blir det bortamatch för U21, och det blir derby: HIF måndag 17.00.

/Tobias Christoffersson
pt src=http://www.adw95.c