3-0 till B-laget

Publicerad 06 oktober 2006

Äntligen seger igen för B-laget efter tre raka förluster – den här gången stod det 3-0 redan efter 19 minuter efter 1-0 av Pode efter 38 sekunder följt av två från Guillermo Molins.
– Anfallsparet är värda ett plus i kanten idag, säger Alf Westerberg.

Guillermo Molins, Marcus Pode(82)

Bänken: Festim Bytyqi, Marcus Westerlund(61), Robin Andersson(37), Andreas Freij(82), Agon Mehmeti(73).

Det gick undan i eftermiddags inne på Stadion. Avspark 15:00. 38 sekunder senare 1-0 till MFF, efter att Marcus Pode dragit på ett skott från 25 meter som… tja, överrumplade Kalmar-målvakten.

Det var lite ombytta roller mot förra mötet (B-)lagen emellan för ett par veckor sedan. Då ställdes ett mycket ungt MFF mot ett betydligt mer erfaret Kalmar och förlorade med uddamålet (0-1). Idag mönstrade MFF den starkaste bilagan på mycket länge, medan Kalmar hade få spelare med stänk av allsvensk erfarenhet med sig.

– Kalmar hade det tufft i första halvlek. Då är vårt anfallsspel bra med Guillermo Molins och Marcus Pode på topp, och vi har ett hyggligt passningsspel. Sedan sjunker vi tillbaka lite i andra och spelar mest av matchen. Vi gör en del byten, och det påverkar onekligen matchbilden, säger Alf Westerberg.

Men så står det vid det laget 3-0 sedan länge. Tvåan kom efter en knapp kvart, när Guillermo Molins var bra framme vid första stolpen på ett högerinlägg från Pode och nickade in bollen i bortre hörnet. Trean sex minuter senare, på nytt på nytt assist av Pode, som slog en djupledsboll till Molins som höll sig framme igen: rundade målvakten och satte bollen i mål.

– Vi hade också en fjärde boll i mål, då Anders Andersson avslutat efter ett lysande anfall – men målet dömdes av någon obegriplig anledning bort för offside. Det tycks vara veckans tema helt enkelt… men det var värre förra gången, suckar Alf.

Du har fått vänja dig vid unga B-lag under säsongen; kände du att det var stor skillnad idag med fler mer rutinerade spelare?
– Ja. Vårt spel blir stadigare, mer självklart. Vi är stabila i laget idag, och de erfarna spelarna är på det hela taget bra. Anders Andersson gör en gedigen insats den timme han är med.

I 37:e minuten fick Joakim Nilsson en smäll på höften och byttes ut direkt – inga som helst risker tas i detta hårt pressade skadeläge… men det ska inte vara någon fara med Jocke. Robin Andersson kom in medan Joakim Persson tog steget in – på Jockes centrala mittfältsplats, vilket höjde hans insats i matchen. Efter dryga timmen gick Anders Andersson ut. Marcus Westerlund kom in på vänsterbacken och allsvenske junioren Anes Mravac gick upp som central mittfältare – en roll han i J-laget visat att han behärskar, den också. Dock drog han nu på sig en andra varning och blev utvisad i 70:e…

Alf Westerberg var särskilt nöjd med sitt anfallspar Molins-Pode. Den senare matchades alltså på topp igen efter en del allsvenska matcher på mittfältet – och med det fanns en baktanke
– Vi har ju två forwards med två varningar vardera…

Med två matcher kvar att spela har MFF fortfarande chans att vinna reservlagsserien. Nästa match Mjällby hemma på tisdag 17:00.