3-0 till B-laget över Mjällby

Publicerad 13 juni 2006

Två mål av Marcus Pode och ett av brassen Alexander, när MFF B svarade för en klar seger och gedigen insats mot Mjällbys reserver. Efter matchen var Alf Westerberg särskilt nöjd med mittbacksbrassen Gabriel.

Mjällby AIF B – Malmö FF B
0 – 3 (0-0)

Mål
1-0 49 min Marcus Pode
2-0 55 min Alexander
3-0 69 min Marcus Pode

Startuppställning:

Jonas Sandqvist

Niklas Hansson, Raoul Kouakou, Gabriel, Christian Järdler

Andreas Wihlborg(57), Tobias Nilsson(70), Marcus Pode, Glenn Holgersson

Guiellermo Molins(64), Alexandre(70)

Ersättare: Niklas Hammer, Joakim Persson(64), Robin ”Tomelilla” Nilsson(57), Anes Mravac(70), Agon Mehmeti(70).

B-laget besegrade Mjällby B med klara 3-0 i årets fjärde seriematch efter en match som Alf Westerberg beskriver som gedigen och nog bäst så här långt. Första halvlek förblev emellertid mållös och jämn med ett visst övertag för MFF och ett par bra lägen för Guillermo Molins – som fick ta plats i startelvan efter att Rawez Lawan drabbats av en halsinfektion. Liksom i flera tidigare matcher är Alf missnöjd med det slarviga passningsspelet inledningsvis – men efter paus tog det sig.

Att en Mjällbyspelare drog på sig en frilägesutvisning i 43:e minuten hjälpte förstås till att öka MFF:s övertag i andra halvlek.
– De hade ett hyfsat lag med 5-6 A-lagsmeriterade spelare, men de orkade inte riktigt hålla ihop det i andra, då vi skruvade upp tempot en del, säger Alf Westerberg.
MFF:s tre mål trillade in under en 20-minutersperiod som avgjorde matchen:

* 1-0 kom fyra minuter in i andra halvlek, efter att Mjällbyförsvaret misslyckats att undanröja en djupledsboll från Andreas Wihlborg till Marcus Pode, som fick friläge och distinkt tryckte in bollen till höger om målvakten.
* 2-0 sex minuter senare genom provspelande brassen Alexandre.
– En väldigt bra omställning av oss. Christian Järdler vann boll strax utanför eget straffområde och passade Pode som slog en djupledsboll till Andreas Wihlborg. Han spelade fram Alexandre i ett friläge och han rundade målvakten, säger Alf Westerberg.
* 3-0 i 69:e minuten och Marcus Pode andra för dagen, en stark nick på inlägg av Niklas Hansson.

Jaha, men hur var brassarna då? Alf Westerberg strör beröm över mittbacken Gabriel.
– Gabriel gjorde en riktigt bra insats och ser klart intressant ut. Han var prickfri; bra värderingar och bra uppspel. Alexandre på topp hade lite svårare att komma in i spelet, men han gjorde mål och var inte helt oäven.

/Tobias Christoffersson