3-0 till B-laget över Lunds BK

Publicerad 10 april 2007

Efter en lika mållös som nedslående första halvlek reste sig MFF-bilagan och besegrade Lunds BK med 3-0. Marcus Pode servade två hörnor som nickades i mål och gjorde sista målet på egen hand. Anders Johansson kommenterar matchen.

Lunds BK A – Malmö FF B 0 – 3 (0-0)

0-1 60 min Daniel Theorin
0-2 67 min Raoul Kouakou
0-3 80 min Marcus Pode

Startuppställning:

Håkan Svensson

Jasmin Sudic, Daniel Theorin, Raoul Kouakou, Christian Järdler

Robin Nilsson, Labion Harbuzi(55), Agon Mehmeti(70)

Edward Ofere, Marcus Pode, Guillermo Molins(88)

Ersättare: Festim Bytyqi(mv), Erdin Demir(70), Elvir Biberic(55), Adam Weiszewski(88)

– Första halvlek var inte bra. Vi var dåligt organiserade och tämligen oengagerade, och var och en spelade mer för sig. Dessutom var planen väldigt dålig. Men det skedde bra förbättringar i andra, laget tog tag i det på ett bra sätt, säger Anders Johansson efter matchen.

En kvart in i andra halvlek var det dags för det sig tillskärpta MFF att ta ledningen. Marcus Pode slog en välsiktad hörna mot en framlöpande Daniel Theorin som nickade bollen i mål. Och blott sju minuter senare var det dags för… en repris, nästan: ny hörna av Pode, men den här gången var det mittbackstorn nr 2 Raoul Kouakou som satte skallen till och gjorde 2-0. Med tio minuter kvar tog så Marcus Pode saken på egna fötter:
– Efter att vi vunnit boll på mitten och spelat runt något varv fick Pode bollen och vänder upp och skjuter i mål i det långa hörnet. Han gjorde ett par liknande mål ifjol – jättefint.

Är du nöjd mer er insats som helhet ikväll?
– Ja. Med tanke på planen. Och att vi blir bättre i andra halvlek. Jag tycker det var bra insatser från många idag, säger Anders Johansson utan att vilja framhålla någon särskild.
– Det var laget som blev bättre i andra.

– Våra unga spelare är duktiga. Elvir Biberic som kommer in istället för Labinot är mycket bra, och Jasmin Sudic som spelar från start i B-laget för första gången gör det också mycket bra.
Två juniorer till fick smaka på den relativa hetluften: Erdin Demir ersatte Agon Mehmeti och Adam Weiszewski Guillermo Molins. Labinot Harbuzi tvingade utgå tidigt i andra halvlek efter en tackling bakifrån, men smällen han fick ska förhoppningsvis inte röra sig om någon värre skada.

B-laget spelade naturligt nog enligt A-lagets 4-3-1-2-formation, om än med ett kanske väl offensivt mittfält.
– Agon Mehmeti är nog bäst som forward, även om han är bra idag, och även Robin Nilsson är mycket anfallsvillig, medan Labinot tog den mer defensiva rollen och är duktig med bollen. Alla tre är anfallsglada och vi blev väldigt breda på mitten. Men det viktigaste är trots allt matchningen – erfarenhet för de unga, och speltid för de som behöver det, säger Anders Johansson.

B-lagets tävlingsforum i år är ”U21 Södra”, som ersätter den tidigare ”Utvecklingsserien” och drar igång nästa tisdag med hemmaderby mot HIF 17:00.

/Tobias Christoffersson