Så förbereder 1910 Event Eleda stadion inför MFF:s hemmamatcher

Publicerad 19 november 2022

Varje år spelar Malmö FF ungefär 15 hemmamatcher på Eleda Stadion. Även om matcherna endast pågår i 90 minuter, är förberedelserna inför dem betydligt mer tidskrävande. Följ med i planeringen och läs om hur 1910 förbereder för alla hospitality-gäster.

Förberedelserna inför Malmö FF:s hemmamatcher börjar långt före avspark. Spelprogrammet för den allsvenska säsongen sätts redan i januari, drygt tre månader före premiären. När spelprogrammet väl är klart är det mycket som ska göras och för 1910 börjar förberedelserna inför en match redan månader i förväg.

MAT OCH MENY

Det första som ska göras är att spika menyn. Det vill säga bestämma vilken typ av mat som ska serveras under matchen. På Eleda Stadion finnas det många möjligheter att njuta av mat och dryck. Förutom i Restaurang 1910 och i loger, som 1910 ansvarar för, serveras även mat och tilltugg på Restaurang Eriks och i de 56 kioskerna.

I Restaurang 1910 är matupplevelsen i fokus och under en matchdag bjuds ungefär 1 800 gäster på en gedigen middagsbuffé. Menyn till buffén tas fram av mästerkocken Peter J Skogström och består av en mångsidig buffé med fokus på gröna råvaror. Även i logerna serveras det mat, och här bjuds cirka 700 logebesökare på en välsmakande trerättersmeny.

INBJUDAN OCH KOORDINERING

När menyn och maten väl är spikad, är det dags att undersöka hur många besökare som förväntas gästa Eleda Stadion under matchdagen. 1910 är ansvarig för föreningens alla partners. Det vill säga medlemmar i Nätverket, medlemmar med klubbstol samt alla officiella företagspartners. Drygt två veckor innan avspark, går en digital inbjudan ut till alla partners där de uppmanas att anmäla sig till matchen och uppge eventuella matpreferenser.

MATBESTÄLLNING OCH BORDSPLACERING

När anmälan stängts några dagar innan match, skickas en slutgiltig matbeställning till köket. I samband med beställningen görs även en bordsplacering. Alla gäster som besöker Restaurang 1910 har en egen plats i salen, vilket innebär att de drygt 1 800 gästerna ska fördelas. Ett gediget arbete som kräver både tankeverksamhet och finess.

FÖRBEREDELSER OCH DUKNING

Äntligen matchdag! Inför en hemmamatch finputsas Eleda Stadion till tänderna. Alla ytor städas noggrant och förbereds inför avspark. I foajén rullas de blå mattorna ut, logernas snyggas till och i Restaurang 1910 dukas borden. Servetter viks, menyer placeras ut och ljusen tänds.

SERVERING OCH SCENPROGRAM

Två timmar innan avspark öppnas dörrarna till Eleda Stadion och peppade supportrar strömmar in. Logerna intas, den första rätten rullas ut och dukas fram. Samtidigt i Restaurang 1910 står den välsmakande buffén redo och gästerna kan direkt hugga in på maten för att sedan inta sina platser vid borden.

Ungefär en timme innan avspark hålls ett scenprogram i salen som inleds med att dagens matchvärd hälsar gästerna välkomna. Därefter intervjuas betydelsefulla personer från MFF:s tränarstab som ger en sista liveuppdatering inför matchen.

AVSPARK OCH JUBEL

Det närmar sig avspark och gästerna tar sig ut till sina plaster på läktaren för att ladda upp ordentligt. Och när domaren sedan blåser i gång matchen, går det nästan att ta på stämningen inne på Eleda Stadion. Under tiden som första halvlek pågår dukas servisen av i logerna och Restaurang 1910 förvandlas till en mingelyta. I halvleksvilan välkomnas gäster återigen ut i Restaurang 1910 för att unna sig dryck och fika.

Sista halvlek drar i gång och gästerna intar åter igen sina läktarplatser. När domaren senare blåser av matchen, förhoppningsvis till tonerna av ett himmelsblått jubel, slussa de cirka 20 000 åskådarna ut från Eleda Stadion och matchupplevelse är slut för idag. Det är dags att stänga ner och ladda om inför nästa hemmamatch – som troligtvis väntar om bara en vecka.

På 1910 är vi vana vid att arrangera stora event med många gäster. Är ditt företag intresserade av att hålla ert nästa event hos oss på Eleda Stadion?

VILL DU VETA MER? KONTAKTA MIG

Camilla Ahlin, Eventansvarig

CAMILLA AHLIN NILSSON

EVENTANSVARIG

070 860 35 06
camilla.ahlin@mff.se