0-4 i baken för U21 mot Kalmar

Publicerad 05 maj 2008

***Uppdaterad med kommentarer***
Nej, det blev ingen lyckad kväll för Leif Engqvist och hans U21-lag ute på Ellenborg – inte efter 0-1 i andra minuten och utvisning av målvakt efter fyra.
– Vi borde ändå ha kunnat stå upp bättre, säger Leif.

Malmö FF U21 – Kalmar FF U21

0 – 4 (0-1)

Målskytt Kalmar: Abiola Dauda (alla 4 målen).

Utvisad: Dejan Garaca, 4 min.

Startuppställning MFF:

Dejan Garaca,

Mak Dzonlagic, Jasmin Sudic, Niklas Hansson, Christian Järdler(46)

Robin Nilsson(60)

Jiloan Hamad(60), Joakim Nilsson, Erdin Demir(80)

Pontus Jansson(4, 60), Agon Mehmeti(75).

Ersättare: Malte Hammenskog(4), Elvir Biberic(60), Viktor Dahlgren(46), Hamid Alamin(80), Marko Mitrovic(75).

– Det var väl dags för en förlust, och nu blev det riktigt illa, säger Leif Engqvist efter att U21-laget åkt dit med hela 0-4 mot Kalmar FF hemma (kvällens match med avspark 17.00 spelades på Ellenborgs IP).
Vad annat kan man säga? Jo, det finns faktiskt några saker att säga, några ”förmildrande omständigheter”. Som att MFF fick tuffast tänkbara start i matchen: redan efter två minuter tog Kalmar ledningen genom vindsnabbe forwarden Abiola Dauda. Två minuter senare kom han helt fri mot mål igen – och när Dejan Garaca gick ut och drog ner honom utanför straffområdet drog han på sig själv en målchansutvisning.

MFF fick alltså spela nästan hela matchen med en man mindre. Pontus Jansson fick gå ut för att låta reservkeepern Malte Hammenskog komma in och MFF formerade sig 4-4-1, vilket snart ändrades till 4-3-2 genom att Jiloan Hamad gick upp på topp.
– Vi spelade upp oss en hel del och tappade inte matchen, men fick inte till mer än ett par halvchanser framåt. Vi höll 0-1 in i paus, säger Leif Engqvist.

Men i början av andra halvlek rann det iväg, och det snabbt; 0-2 och 0-3 kom innan tio minuter av den var spelade, och igen var det backlinjen som inte alls fick koll på Dauda. Dauda gjorde alltså alla Kalmars och dessvärre också matchens fyra mål. Dessutom var det ett riktigt ungt lag smålänningarna lät spela.
– Vi borde ändå kunna ha stått upp bättre. Men vi gör en del individuella misstag, och några spelare kommer alls upp i sin normala standard, säger Leif, som mitt i bedrövelsen var nöjd med Joakim Nilssons slit på mitten, Christian Järdlers insats och Elvir Biberics och Marko Mitrovics inhopp.
– Men vi har haft fem matcher den senaste veckan, en hel del spelare har spelat flera och några upp till fyra – även om vi gjort tidiga byten – och det syntes idag; det var inte samma energi och engagemang. Och den matchningen är det jag som ledare som får ta på mig, sade Leif Engqvist utan att hymla.

En match att glömma fortast möjligt, alltså. Inga problem, det kommer snart nya. Juniorerna möter Häcken borta i juniorallsvenskan på lördag, och nästa U21-match är Halmstad borta någon gång nästa vecka – en flytt från planerade dagen onsdag ser trolig ut, då speldagarna i cupen trots allt ännu verkar hänga i luften såväl för HBK som MFF. Hemsidan återkommer med besked.

/Tobias Christoffersson