Johan Dahlin går till Turkiet

2013-12-23

Idag blev det klart att Malmö FF säljer Johan Dahlin till den turkiska klubben Genclerbirligi.

- Vi är glada för Johans skull, säger MFFs Sportchef Per Ågren. Han har varit en starkt bidragande del i de senaste årens framgångar och när han nu känner sig redo för att prova en ny utmaning ställer vi oss inte i vägen.

Johan Dahlin kom till Malmö FF sommaren 2009 efter succén i U21-EM. Under sin tid i MFF har han varit med om att erövra 2 SM-guld, kvalificera laget till gruppspel Europa League och vunnit en Supercup.

- Jag är väldigt glad och stolt över min tid i MFF, säger Johan Dahlin. Jag vill tacka MFF och mina lagkamrater och publiken för allt vi varit med om. Sen vill jag ge ett speciellt tack till Jonnie Fedel som betytt oerhört mycket för mig och min utveckling.

Kontraktet med Genclerbirligi är på 3,5 år och Dahlin ansluter direkt till sin nya klubb.

- Med Robin Olsen och Sixten Mohlin känner vi att vi har det gott ställt på målvaktssidan, menar Per Ågren. Vi har fått tydliga bevis för vad de går för och Robin har vikarierat med bravur vid ett flertal tillfällen. Sixten är Sveriges mest spännande unga målvakt och där ser vi en stor potential i takt med att han fortsätter att utvecklas och växa in i rollen.

Vi önskar Johan Dahlin ett stort lycka till!

 

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


Sommarfest på lördag inför KFF

2014-07-24
I lördags spelade MFF 1-1 mot Kalmar FF uppe på Guldfågeln arena och nu på lördag vänder serien och det blir KFFs tur att resa längs E22:an. Matchen på lördag börjar klockan 16.00 men festen på Stadionområdet kommer att börja långt innan det.

MFFtv: Highlights och Åges kommentarer efter Ventspils

2014-07-24
Isaac Kiese Thelin såg till att ta Malmö FF vidare till nästa kvalomgång med sitt viktiga 1-0 mål som även blev matchens slutresultat. Nedan ser ni ett sammandrag ifrån matchen och Åges kommentarer på den efterföljande pressträffen.

Med musiken som avkoppling

2014-07-24
En solig julidag sitter Erik Johansson på en bänk utanför en av Möllans kaffebarer och dricker en svalkande fläderblomslemonad. Han kom till Malmö FF inför förra säsongen och håller fortfarande på att upptäcka sin nya hemstad. För Erik Johansson är livet bredvid fotbollen en viktig del i framgången på planen.
– Jag tror det är jätteviktigt att ha intressen bredvid fotbollen. Jag är faktiskt inte så intresserad av fotboll utanför mitt eget spelande. Jag behöver koppla bort fotbollen och tänka på annat. Det gör att jag kan vara mer fokuserad när jag väl är på fotbollsplanen, säger Erik Johansson.

Bokade biljetter

Malmö FF - Kalmar FF

26/7 klockan 16.00

Bokade biljetter just nu 11289 
Publiksiffran mot KFF förra året 12736 

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?