Tack för din tid i Malmö FF, Rasmus Bengtsson!

Publicerad 04 mars 2021 i Herr,Nyheter

En lång och framgångsrik karriär i Malmö FF är över. Malmö FF och Rasmus Bengtsson har i samförstånd enats om att avsluta försvararens avtal i förtid.

Rasmus Bengtsson, född 26 juni 1986, är fostrad i Malmö FF och började i föreningens fotbollsskola som femåring. Han tog sig upp till klubbens U21-lag innan han lämnade för allsvenskt spel i Trelleborgs FF. Efter genombrottet i Trelleborg och framgångar med U21-landslaget vid EM på hemmaplan skrev han på för Bundesligaklubben Hertha BSC. Efter en kort tid i Tyskland fortsatte karriären till holländska FC Twente där han tillbringade fem år och bar lagkaptensbindeln de sista säsongerna.

Rasmus Bengtsson återvände till Malmö FF inför säsongen 2015. Sedan dess har han varit en viktig del av laget och under sin sexåriga period sedan återkomsten har han vunnit tre SM-guld, spelat i UEFA Champions League och i UEFA Europa League där MFF gick vidare från gruppen till sextondelsfinal två gånger om.

När hans karriär i Malmö FF nu är till ända står Rasmus Bengtsson noterad för sammanlagt 161 seniormatcher och tio mål.

Malmö FF tackar Rasmus Bengtsson för hans betydande insatser för föreningen genom alla år och önskar honom lycka till i fortsättningen!

Niclas Carlnén, vd:

– Malmö FF och Rasmus har tillsammans kommit fram till en lösning i samförstånd. Vi har haft en bra dialog och är överens om att gå skilda vägar.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det har blivit så här. Samtidigt är det skönt att vi har kommit till ett avslut för situationen var inte gynnsam för varken oss eller Rasmus. Vi har hittat varandra i detta på ett bra sätt och är eniga i beslutet.

Daniel Andersson, sportchef:

– Jag kommer ihåg dagen Rasmus skrev på och hur glad jag var över att ha värvningen i hamn. Vi skrev på alla papper utanför ett hotell på Kastrup. Vi hade höga förväntningar på vad han kunde göra för oss, förväntningar som han har både infriat och överträffat.

– Rasmus har varit väldigt viktig för oss genom åren. Han har stått för kontinuitet och stabilitet, även om vi ofta har bytt mittback bredvid honom. Han har vuxit upp med och i klubben, vet vad det innebär att spela för MFF och han har kunnat föra det vidare till andra.

Rasmus Bengtsson:

– Min största dröm som liten fotbollskille var att få spela i MFF:s A-lag. Den drömmen har jag fått uppfylla. Jag har fått uppleva många framgångar med SM-guld och Europaspel. De fem åren kommer jag att ta med mig även om ett år på slutet inte blev som jag hade tänkt.

– Det är klart att det har funnits meningsskiljaktigheter under det sista året. Jag är besviken och tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada. Men i mina relationer med lagkamraterna och klubben i sig finns inga ”hard feelings”. Nu har vi hittat en lösning och det känns som en lättnad.

– Vad som blir mitt nästa kapitel vet jag inte än. Det känns skönt att få ett avslut här och lugn och ro kring det. Jag ska samla på mig lite energi och sedan får vi se vad som händer i framtiden. Än så länge är ingenting klart.

Läs Rasmus avskedshälsning

huvudpartners

officiella partners