Seniorkontrakt till André Alvarez Perez

Publicerad 22 december 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF förlänger med mittbackstalangen André Alvarez Perez till 2025. I och med förlängningen skriver 17-åringen på ett seniorkontrakt med föreningen samtidigt som han lånas ut till BK Olympic.

André Alvarez Perez anslöt till Malmö FF som åttaåring från BK Olympic och har varit en bärande spelare i MFF:s ungdomslag genom åren. Mittbacken, som A-lagsdebuterade för MFF i Svenska Cupen mot Brålanda IF i år, har tre U19 och 12 U17 landskamper för Sverige på sitt cv.

Han blev även målskytt i den gångna säsongens P17-final mot Hammarby där MFF till slut stod som mästare efter straffavgörande.

Nu är Malmö FF och André Alvarez Perez överens om en kontraktsförlängning.

– Det känns bra. Det är en dröm sedan jag var liten och jag har längtat efter att få skriva på. Det är en glädje och jag blir lite rörd, det är svårt att förklara. Malmö FF betyder allt för mig, det är här jag växt upp och spenderat hela min ungdom, hela mitt liv på träning och match. Det är MFF som har byggt den jag är, säger André Alvarez Perez.

I samband med kontraktsförlängningen lånas André ut till BK Olympic över kommande säsong.

– André har varit framstående i våra ungdomslag och vi skrev tidigt ett kontrakt med honom. Det löper ut i sommar och nu vill vi fortsätta satsa ihop genom att erbjuda honom ett seniorkontrakt. Det är inte kopplat till vårt herrlag, men det är ett treårsavtal där vi ska göra allt för att få till övergången från ungdom- till seniorspel och förhoppningsvis få in honom i vårt herrlag med tiden. Där tror vi Olympic är en perfekt miljö för det första steget, säger Andreas Georgson, sportchef i Malmö FF.

Georgson beskriver Alvarez Perez som en spelskicklig mittback, såväl defensivt som offensivt. En spelare som är modig och vågar styra spelet.

– Det vill vi att han ska fortsätta göra på seniornivå. Nästa steg för honom är nu att bli ännu mer fysisk och cynisk, då har han alla möjlighet att vara lika dominant i en A-lagsmatch som han är i ungdomslaget. Den resan ser vi fram emot att få göra med honom.

Inför säsongen 2022 gjordes en längre intervju med André Alvarez Perez. Läs intervjun här.

huvudpartners

officiella partners