Så fungerar Europaförturen i år

Publicerad 10 juni 2022 i Biljett,Herr,Nyheter

I juli inleds kvalet till UEFA Champions League. Det här gäller för förtur till biljetter till matcherna i Europa.

Hemmamatcher

Biljetterna till hemmamatcherna släpps med garanterad förtur till årskortsinnehavare. Därefter släpps kvarstående biljetter till användarna i Mitt MFF baserat på placering i förturssystemet. Om det finns biljetter kvar efter förtursrundorna släpps de till allmän försäljning.

1. Årskortsinnehavare

Samtliga årskortsinnehavare och de med sommar- eller höstpaketet har garanterad förtur till biljettköp. Du behöver inte ha ett användarkonto i Mitt MFF för att kunna utnyttja din förtur, utan får ett mail med instruktioner precis som vid tidigare biljettsläpp.

Som tidigare år kan vi inte garantera att du får tillgång till din ordinarie plats på grund av eventuella förändringar av läktarstrukturen vid matcher som UEFA arrangerar.

2. Mitt MFF

Resterande biljetter släpps via mail till användarna i Mitt MFF baserat på placering i förturssystemet. Hur många användare som får möjlighet att köpa biljett avgörs efter antalet tillgängliga biljetter och förväntad efterfrågan. Det är poängsumman fem dagar innan biljettsläppet som räknas och en biljett per person som gäller.

Tänk på att förturen beräknas efter dina individuella poäng. Du som är medlem i ett familjemedlemskap måste alltså ha ett eget konto på Mitt MFF för att ha möjlighet att tillgodoräkna dig poängen för medlemskapet i förturen.

Eftersom samtliga årskortsinnehavare redan erbjudits garanterad förtur inkluderas dessa inte i förtursmöjligheten via Mitt MFF vid hemmamatcher.

3. Allmänt biljettsläpp

Om det finns biljetter kvar efter förtursrundorna släpps de till allmän försäljning på mff.ebiljett.nu.

Bortamatcher

Biljetter till bortamatcher med stor efterfrågan släpps med förtur till användarna i Mitt MFF efter placering i förturssystemet. Om biljetter kvarstår släpps dessa därefter till allmän försäljning.

1. Mitt MFF

Biljetter släpps via mail till användarna i Mitt MFF baserat på placering i förturssystemet. Hur många användare som får möjlighet att köpa biljetter avgörs efter antalet tillgängliga biljetter och förväntad efterfrågan. Det är poängsumman fem dagar innan biljettsläppet som räknas och en biljett per person som gäller.

Tänk på att förturen beräknas efter dina individuella poäng. Du som är medlem i ett familjemedlemskap måste alltså ha ett eget konto på Mitt MFF för att ha möjlighet att tillgodoräkna dig poängen för medlemskapet i förturen.

2. Allmänt biljettsläpp

Om det finns biljetter kvar efter förtursrundan i Mitt MFF kommer dessa att släppas till allmän försäljning.

Möjlighet till ytterligare förturssläpp

Till matcher med god framförhållning, eller när det finns särskilda skäl, kan ytterligare förturssläpp ske till de som eventuellt inte fick möjlighet till biljettköp i de första förtursrundorna.

Frågor

Måste jag ha ett konto i Mitt MFF för att ha möjlighet att utnyttja min medlemsförtur?

Ja, förturssläppen till alla som inte är årskortsinnehavare kommer att ske via urval i Mitt MFF. Som medlem kan du tillgodoräkna dig poäng som stärker din placering i förturssystemet. Läs mer här om hur du får poäng som medlem.

Hur registrerar jag mig i Mitt MFF?

Du registrerar dig på mittmff.se.

Här finns en guide för dig som vill ha vägledning.

Det kommer även att finnas möjlighet att få hjälp med registreringen på plats på Eleda Stadion. Vi återkommer med datum och tider.

Vart vänder jag mig med övriga frågor om biljetter eller Mitt MFF?

Se först om du kan hitta svar på dina frågor i vår guide till Mitt MFF. Kontakta oss annars på mitt@mff.se.

Om du har frågor kring biljetter eller årskort kontaktar du biljett@mff.se.

Vad gäller för mig som har årskortet Ståplats Allsvenskan?

Du som har årskortet Ståplats Allsvenskan kommer att erbjudas förtur efter att ordinarie årskortsinnehavare haft möjlighet att köpa biljetter. Detta för att du ska få en chans att köpa din förtursbiljett på ståplats om det finns biljetter kvar där. Annars kommer du att erbjudas en annan plats.

Kan jag få plats bredvid en vän via förturen i Mitt MFF?

Varje användare kommer att ges möjlighet att köpa en biljett. I dagsläget finns det inget sätt att överlåta den möjligheten, eller på annat säkerställa att man får plats bredvid en vän eller familjemedlem. Vi har det dock med oss i den fortsatta utvecklingen av förturssystemet.

Till bortamatcher gäller nästan undantagslöst fri placering på läktaren.

huvudpartners

officiella partners