Rydström inför bortamatchen mot BK Häcken

Publicerad 19 maj 2024 i Herr,Nyheter

Göteborgsveckan fortsätter med bortamatch på Hisingen. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför en tuff bortamatch.

Matchfakta

BK Häcken – Malmö FF
Måndag 20 maj 19:10
Bravida Arena

Köp biljetter här »

Henrik Rydström om…

…Jens Stryger Larsens avstängning och högerbacksplatsen:
– Jens har varit otroligt bra och en ledargestalt. Man kommer allitd sakna den kalibern på spelare och person, men som alltid i en sådan här situation ger det utrymme till någon annan. Vi har många alternativ och vridningar som man kan göra. Dessvärre fick Anton en känning i ljumsken i fredags, så vi tar det lite försiktigt där. Han är inte tillgänglig imorgon.

…motståndaren BK Häcken:
– En tränare som vill ha boll mycket och dominera på det sättet. Sedan vet jag Häckens identitet, hans uppgift är att få dem att spela efter deras styrdokument. Det är att vara ett 4-3-3-lag, väldigt positionellt. De har bytt ut brodern på sexan-positionen och har individuell kvalitet på kanterna. Ett lag vi känner igen och som vill vara aggressiva och kliva.

…målvaktsfrågan:
– Jag är otroligt nöjd med båda. Det är inte alltid lätt att komma in och spela en match, men Ricardo [Friedrich] gjorde det bra. Vi vill ha Johan [Dahlin] så fräsch som möjligt, han skulle gärna spela varje match men då får jag och Jonnie vara de vettiga i diskussionen. Vi ser att Ricardo utvecklas av att jobba med Johan och det var det vi hoppats på, att de hjälper varandra och blir bättre.

Läs mer

Läs supporterinformation inför matchen »

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners