När strålkastarna släcks…

Publicerad 01 oktober 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

…och hejaropens sista toner ebbar ut. När dimman av andetag skingrar sig över planen. Och hesa röster långsamt lämnar läktarna för att gå hem till sitt. Då finns det människor i Malmö som inte har ett eget hem att gå till. 

Vi är Malmö FF. Vi värnar om hela vår stad och alla som bor här. Men som det ser ut nu har inte alla ett hem. Hela 1500 av oss har inte en säng att sova i. 355 av dessa personer är barn. Vi tar hand om våra medmänniskor och ser det som en del av vårt ansvar att bidra till att alla i Malmö ska ha en trygg plats att kalla hem. 

Nu tar vi hand om varandra och gör en insats för att göra Malmö ännu bättre. För alla.

En insamling som gör skillnad

Inför vår hemmamatch mot IFK Värnamo den 9 oktober gör vi en satsning för att samla in pengar och kläder till Skåne Stadsmissions viktiga arbete för människor i hemlöshet. Du kan enkelt swisha ditt bidrag via QR-koden på den här sidan. Allting hjälper. Stort eller smått. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Hemlöshet kan drabba alla

Hemlöshet kan drabba alla. Det kan se ut på många olika sätt. Varje dag träffar Skåne Stadsmission i Malmö drygt 500 personer som lever i social utsatthet.

– Men den siffran säger mer om hur många vi har kapacitet att hjälpa än om det faktiska behovet, säger Sandra Grahn, socialchef Skåne Stadsmission.

Stadsmissionens arbete med en person i akut hemlöshet sker i två spår. Det handlar dels om hjälp i en desperat situation. Som att erbjuda en rejäl frukost, möjlighet att duscha, borsta tänderna, få rena kläder och kanske en sovsäck och bli omplåstrad av sjuksköterska. Det andra handlar om långsiktigt stöd för att förändra en svår situation. Det handlar om att kunna prata med kunnig personal om sina problem, får råd och stöd.

Läs mer om insamlingen och Skåne Stadsmissions viktiga arbete här.

huvudpartners

officiella partners