samhällsengagemang

mff stödjer

Från och med 2020 stödjer MFF Skåne Stadsmission som en del av föreningens samhällsengagemang.

Skåne Stadsmission möter dagligen människor som inte kan sätta mat på bordet, varken till sina barn eller till sig själva. Tillsammans med Stadsmissionen vill Malmö FF bidra till ett hållbart och medmänskligt Skåne.

– MFF och Skåne Stadsmission delar kärleken till Skåne och till Malmö som stad. Vi tror på den gemensamma kraften och viljan att göra samhället bättre – tillsammans. Den regionala och lokala förankringen ger oss en unik möjlighet att engagera och förändra, att stärka invånare och pusha makthavare framåt. Därför känns det fantastiskt roligt att samarbeta med Malmö FF, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

Läs mer om MFF:s samarbete med Skånes Stadsmission här.

En insamling som gör skillnad

Vi är Malmö FF. Vi värnar om hela vår stad och alla som bor här. Men som det ser ut nu har inte alla ett hem. Hela 1500 av oss har inte en säng att sova i. 355 av dessa personer är barn.

Nu tar vi hand om varandra och gör en insats för att göra Malmö ännu bättre. För alla.

Inför vår match mot IFK Värnamo den 9 oktober gör vi en satsning för att samla in pengar och kläder till Skåne Stadsmissions viktiga arbete för människor i hemlöshet. Du kan enkelt swisha ditt bidrag via QR-koden på den här sidan. Allting hjälper. Stort eller smått. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

hemlöshet kan drabba alla

Hemlöshet kan drabba alla. Det kan se ut på många olika sätt. Varje dag träffar Skåne Stadsmission i Malmö drygt 500 personer som lever i social utsatthet.

– Men den siffran säger mer om hur många vi har kapacitet att hjälpa än om det faktiska behovet, säger Sandra Grahn, socialchef Skåne Stadsmission.

Stadsmissionens arbete med en person i akut hemlöshet sker i två spår. Det handlar dels om hjälp i en desperat situation. Som att erbjuda en rejäl frukost, möjlighet att duscha, borsta tänderna, få rena kläder och kanske en sovsäck och bli omplåstrad av sjuksköterska. Det andra handlar om långsiktigt stöd för att förändra en svår situation. Det handlar om att kunna prata med kunnig personal om sina problem, får råd och stöd.

­– Det är viktigt att komma ihåg att hemlöshet kan se ut på många olika sätt. Bilden som många har av en äldre man på en parkbänk ­– den hemlösheten finns. Men det finns också människor som till det yttre ser ut som dig och mig. Personer som flyttar från ett tillfälligt boende till nästa. Som inte lyckas ta sig in på vare sig bostads- eller arbetsmarknaden. Det finns barnfamiljer som bor så trångt att barnen inte får studie ro, som tvingas flytta flera gånger per år och som lever med en ständig oro för att inte klara av vardagen, säger Sandra Grahn.  

Pengarna som samlas in går till Skåne Stadsmissions arbete, det akuta och det långsiktiga för människor i hemlöshet och fattigdom.

­– Vi är professionella, modiga och uthålliga. Vi samlar erfarenhet och kompetens som gör att vi kan ge stöd som gör skillnad både på kort och lång sikt, och vi kan utveckla våra insatser och metoder utifrån de behov vi ser i samhället, säger Sandra Grahn.  

Kontakt

Har du frågor om MFF:s stöd till stiftelser, kontakta desiree.johnsson@mff.se.

huvudpartners

officiella partners