Malmö FF riskerar kraftig publikreducering i Europaspel

Publicerad 22 november 2019 i Nyheter

Under fredagen mottog Malmö FF beslut från UEFA om en ettårig villkorlig dom på grund av användning av pyroteknik och inkastade föremål. UEFA meddelar vidare att konsekvensen av fortsatt användning av pyroteknik och inkastade föremål är att stänga Stadions norra läktare.

– Ett verkställande av domen skulle få förödande konsekvenser för hela Malmö FF. Stödet från fullsatta läktare kan vara direkt avgörande för våra sportsliga framgångar. Det är oerhört viktigt att de enskilda individer som kastar in föremål eller antänder pyroteknik förstår och tar sitt ansvar för vår förening, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén.

Den villkorliga domen gäller från idag och ett år framåt i Europaspel på såväl hemma- som bortaplan. Bötesbeloppet uppgår till 50 000 euro för användning av pyroteknik och inkastade föremål i samband med hemmamatchen mot FC Köpenhamn. Malmö FF bötfälls även 16 000 euro för blockerade gångar vid samma match.

Sammanlagt har Malmö FF belastats med 190 500 euro, över två miljoner kronor, i böter under 2019. Merparten av bötesbeloppet, 160 500 euro, är till följd av användning av pyroteknik och inkastade föremål.

Malmö FF arbetar konsekvent och förebyggande för att kunna erbjuda trygga, säkra och stämningsfulla arrangemang på Stadion. Våra matcher ska vara tillgängliga för så många som möjligt att dela glädje och samhörighet.

Vi arbetar aktivt med att identifiera individer som bryter mot våra ordningsregler. Det har lett till att 19 personer just nu är arrangörsavstängda och att 20 tillträdesförbud har utfärdats av åklagare under 2019. Läs mer om Malmö FF:s trygghets- och säkerhetsarbete här.

huvudpartners

officiella partners