Lägerkollen: Att dela hotellrum

Publicerad 14 mars 2024 i Dam,Nyheter

Den ena pedant – den andra mer avslappnad kring ordning och reda. Ändå går det hur bra som helst för Rebecka Holm och Hanna Lofthammar att dela rum på träningslägret i Spanien.

Morgonpigg som hon är vaknar Rebecka Holm vid 06-tiden på torsdagsmorgonen i rum 2109. Bredvid henne ligger rumskamraten Hanna Lofthammar fortfarande och sover. Holm tassar upp, lämnar hotellrummet och hämtar morgonkaffet i frukostsalen. En kopp till henne, en till Hanna.

Även Hanna Lofthammar är en morgonmänniska, men det är kanske det enda som förenar de nyfunna vännerna.

– Jag är nog mest pedant i laget, medans Hanna är den som är stökigast och lägger sina grejer överallt. Jag bäddade hennes säng imorse, en stund senare fick jag en av video av Ema där Hanna står och hoppar i den. Det kändes lite jobbigt, berättar Rebecka Holm innan dagens första träningspass.

Det är inte bara sängen som varit en snackis i rummet den första tiden. Tandborstens placering, bör den sättas i ett glas eller kan den ligga ner, och förstås var ytterskorna ska ställas.

– Hanna trodde att hon hade blivit av med sina skor, men det var ju bara jag som satt dem där de egentligen ska stå, säger Rebecka.

– Du är rolig. Du klagade ju också på att jag inte tagit ur mobilladdaren från eluttaget. Titta på Rebeckas, säger Hanna Lofthammar och pekar på en laddsladd som prydligt hänger i läslampan bredvid sängen.

De gnabbas, men på ett hjärtligt sätt och trots olikheterna trivs mittfältarna med att dela rum.

– Det känns bra att få lära känna Hanna lite mer på djupet.

– Det är vi och Ema. Hon är här konstant och är lite som en ooönskad inredningsdetalj, säger Hanna.

– Oönskad? Varje gång jag är på mitt rum får jag en notis i mobilen från Hanna. ”Var är du? Kom till mitt rum”. Så ooönskad är väl att ta i, säger Ema Paljevic, som bor själv i sitt rum på grund av att hon fastar och därmed äter på oregenbundna tider.

Rumsindelning – så här bor spelarna under träningslägret

Rebecka Holm, Hanna Lofthammar
Sanna Kullberg, Nathalie Hoff Persson
Anna Welin, Beatrice Persson
Malin Gunnarsson, Elin Björklund
Agnes Mårtensson, Petronella Winblad
Linnea Svensson, Lovisa Wifvesson
Nova Rolfsson, Matilda Kristell
Tilde Wahlgren, Emelie Borg
Anna Plantin, Linnéa Hagberg
Amanda Kander
Ema Paljevic
Ia Berglund, Ellie Junetoft, Klara Åström

Läs mer

Lägerkollen: Tidig avresa till Spanien »

huvudpartners

officiella partners