Lägerkollen: Tidig avresa till Spanien

Publicerad 13 mars 2024 i Dam,Nyheter

MFF:s damlag har åkt på träningsläger till Sotogrande i Spanien. Under vinjetten ”Lägerkollen” tar vi er närmare händelserna på och kring träningslägret. Vi börjar med resan dit som inleddes redan 04:00 på Eleda Stadion.

Tidigt i den kyliga Malmömorgonen lämnade MFF-bussen Eleda Stadion för avfärd mot Kastrup. Med avgångstid 06:25 lyfte sedan planet mot Malaga och varmare breddgrader för ett sex dagar långt träningsläger.

Dessvärre utan målvakten Julia Cavander, som dras med en envis halsfluss, och Sofia Wännerdahl som även hon tvingas stanna hemma på grund av sjukdom.

Trots bagarväckningen var det ett glatt gäng som landade på flygplatsen i Malaga kvart i tio på förmiddagen, en halvtimme före utsatt tid. Några av spelarna ätandes på innehåll från sina medtagna matlådor, som Matilda Kristell som fyllde på energidepåerna med pasta.

Malin Gunnarsson valde en annan väg. Hon hade tagit med sig hemmapoppade popcorn som inte bara var goda utan också väldigt nyttiga, enligt henne själv.

– Jag älskar mina popcorn över allt annat. Men som sagt, det är viktigt att poängtera att de är nyttiga. Jag gör dem själv i min popcornmaskin, säger Malin Gunnarsson.

Men hur kommer det sig att popcornen fick följa med på träningslägret?
– I och med att vi skulle upp mitt i natten tittade jag på film och poppade popcorn för att hålla mig vaken. Det blev över och då passade jag på att ta med dem på resan. Det var uppskattat, många var framme och ville smaka mina fantastiska popcorn.

Efter en timmes transfer till hotellet väntade en efterlängtad lunch beståendes av bland annat ris, kyckling, lax, spagetti bolognese. Och naturligtvis frukt och grönsaker.

– Ett väldigt bra utbud, även om jag inte hann äta så mycket lunch då jag istället prioriterade sömnen, säger Malin.

Ett kortare träningspass hann laget också med innan första dagen på träningslägret 2024 kunde summeras.

– Det var ett väldigt avslappnat pass som inleddes med en lättsam ”glädjekvadrat”, för att sedan följas upp av en tävling vid ett av målen. Vi avslutade med ett överkroppspass i gymmet. Med tanke på att spelarna varit uppe tidigt och knappt hunnit sova valde vi att ta det lugnt idag, säger Kim Björkegren.

Se hela träningschemat i vår kalender.

Elitettan på Eleda Stadion – köp biljettpaket!

huvudpartners

officiella partners