Knudsens glädje efter återkomsten

Publicerad 29 maj 2022 i Herr,Nyheter

Efter nio månaders skadefrånvaro var Jonas Knudsen idag tillbaka i spel när MFF höll nollan och vann borta mot Degerfors. Och hans patenterade långa inkast ledde till mål efter bara fyra minuter.

Vad tänkte du när du gick ut på planen igen efter nio månaders skadefrånvaro?

– Det är klart att det var vemodigt att kliva av bussen och se stadion jag blev skadad på. Men jag hade förberett mig mentalt att jag inte skulle fokusera på det. Den känslan jag sitter nu med är fantastisk. Tre poäng och att vara tillbaka med killarna och supportrarna och alla runt laget.

– Jag sätter ett stort pris på arbetet som alla i staben lagt ner på mig under den här tiden. De har gjort ett jättebra jobb.

Hur mycket har du saknat att kasta långa målgivande inkast?

– Det har jag saknat riktigt mycket. I vissa matcher när vi kämpat med att göra mål har jag sett att vi haft behov av det. Det är klart att det är skönt att det blir farligt direkt. Det är ett vapen som jag tror vi kommer att ha användning för under säsongen. Ibland är det svårt att öppna upp motståndarna. Då finns det kraft att hämta i inkast och hörnor.

Känns det lite tråkigt för dig att gå på sommarsemester nu när du precis är tillbaka?

– Det kommer ganska passande för jag har jobbat extremt hårt för att komma tillbaka. Jag har bara spelat 45 minuter i en U21-match och 60 minuter nu. Nu ska jag låta kroppen återhämta sig ett par dagar. Sen ska jag jobba ännu hårdare de kommande veckorna så att jag står ännu starkare när jag kommer tillbaka från semestern.

Hur ska du spendera ledigheten?

– Jag åker med familjen till vårt sommarhus i Danmark. Det ska bli härligt att träffa våra föräldrar och få tid tillsammans. Men som jag sa blir det lite träning vid sidan av.

huvudpartners

officiella partners