Andreas Georgson ny assisterande tränare i Malmö FF

Publicerad 21 december 2017 i Nyheter

Malmö FF internrekryterar Andreas Georgson till tjänsten som assisterande tränare i föreningens A-lag med särskilt ansvar för att främja övergången från ungdomslag till A-trupp.

Andreas Georgson har arbetat i Malmö FF:s ungdomsverksamhet i tolv år med flera olika arbetsuppgifter och ansvarsområden. I nuläget är han scoutingansvarig på ungdomssidan, ett uppdrag han i fortsättningen kommer att kombinera med sin nya roll i MFF:s A-lag.

– Hans roll blir att ge våra yngre spelare kontinuerlig feedback och hjälpa dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling. Andreas är kompetent och driven och han kan föreningen väldigt väl. Efter sina många år på ungdomssidan har han dessutom en nära relation till våra unga spelare, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

Andreas Georgsons nya arbetsuppgifter består av att hjälpa A-truppens yngsta spelare med individuell utveckling i form av återkoppling, analys och extra träning. Han blir även ansvarig för U21-lagets matcher.

– Slutmålet är att göra steget mellan ungdomslag och A-lag så mjukt som möjligt. Framför allt de yngre spelarna har ofta en lång väg kvar till att nå sin fulla potential. Det blir min uppgift att kontinuerligt jobba med utveckling för att förbereda dem för att bli A-lagsspelare, säger Andreas Georgson.

En viktig del av rollen blir att sköta träningsupplägg för de lärlingar som inte alltid tar plats i MFF:s matchtrupp.

– När A-laget till exempel är iväg på bortamatch ska jag se till att det finns ett program med rätt träningsmängd och belastning för spelarna som är kvar. Oavsett vem man är i A-truppen ska man få ett perfekt tränings- och matchupplägg, säger Andreas Georgson.

Malmö FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson är nöjd med tillskottet i tränarstaben och lyfter bland annat fram Andreas Georgsons erfarenhet av data och analys som viktig.

– Han blir viktig både på planen och med sina kvaliteter i att analysera individuella och kollektiva prestationer. Han kommer att arbeta mycket med Jens Fjellström för att utvärdera vad vi gör i träning och match. Men huvudsakligen kommer han att hjälpa våra yngsta spelare i truppen att anpassa sig till den nya nivån som seniorspelare i Malmö FF, säger Magnus Pehrsson.

Läs mer här om Malmö FF:s nya organisation för sport- och ungdomsverksamheten.

huvudpartners

officiella partners