Åge inför återstarten mot Hammarby

Publicerad 30 september 2022 i Herr,Nyheter

Slutspurt av Allsvenskan och slutsåld hemmamatch. Oktober månad rivstartar med match mot Hammarby IF.
– Vi är bra när det gäller och imorgon gäller det.

Malmö FF – Hammarby IF
Lördag 1 oktober, kl. 15:00
Eleda Stadion

Biljetterna till matchen är slutsålda men vill du ändå komma nära och uppleva stämningen på plats visas matchen på Erics. Se aktuell matchmeny och boka bord här.

Åge Hareide om…

…Landslagsuppehållet:
Det har varit bra för killarna med lite vila. Vi har ett fullt schema i oktober så jag tror det var nyttigt att få vila ben och huvud lite. Det är bra att den här matchen kommer nu och inte senare. Vi är återhämtade och vill spela match.

…Att det är slutsålt:
Det glädjer mig som ett litet barn. Det är helt fantastiskt när det är fullt här imorgon. Så som supportrarna stöttar laget här i Malmö det ser man ingen annan stans. Vi får försöka ge dem något riktigt fint tillbaka. Det är nog det ultimata stället att vara tränare på här i Malmö för supportrarna här ger både mig som tränare och spelarna en enorm energi.

…Chansen att avancera i tabellen:
Vi har en jättefin chans att passera Hammarby imorgon. Det är en nyckelmatch och en toppmatch. Och jag tror alla Malmöiter tänder till i en sådan här match när man möter Hammarby hemma. Det handlar bara om att släppa loss spelarna för motivation kommer det finnas gott om. Det är bara att ösa på och utnyttja den energin vi får av våra supportrar för det är det som är vår styrka. Hela Malmös styrka. Det är alltid en risk att förlora i fotboll. Men vi ska vinna.

…motståndaren Hammarby:
Vi ser Hammarbys svagheter. Det är klart att de ligger där de ligger för att de gjort något bra men vi ser bara deras svagheter. Vilka det sedan är tänker jag inte avslöja här men vi vet var de är sårbara och var vi har våra styrkor.

…Det egna spelet:
Vi är bra när det gäller och imorgon gäller det. Jag accepterar att man kan slå en felpassning eller att man inte tajmar en löpning helt perfekt men du måste kriga där ute. För mig handlar fotboll väldigt mycket om att ha viljan att göra och ge det där extra. Att gå in i duellerna, att ta smällen och de extra löpmeterna och att våga. Att vilja vinna och att lägga ner mycket arbetskraft. Det gör ont att spela fotboll. Det kommer göra ont imorgon.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners