Malmö FF Foundation arrangerade middag med Markus Rosenberg & Behrang Safari

Publicerad 19 april 2023

I vintras presenterades välgörenhetsprojektet Malmö FF Foundation, där Markus Rosenberg är en av två huvudambassadörer. Under förra veckan arrangerades en viktig middag för ambassadörer och gäster i Eleda Stadions nya eventlokal Champions Lounge.

Det var i december i samband med en julkalender som Malmö FF presenterade sitt nya välgörenhetsprojekt Malmö FF Foundation. Projektet som drivs tillsammans med en rad kända fotbollsprofiler som Markus Rosenberg, Robin Olsen, Zećira Mušović och Behrang Safari, har som mål att stå upp mot orättvisor och bidra med styrka och mod att skapa förändring. Projektets syfte är att samla in pengar till organisationer som kan driva ändamålet vidare.

Markus Rosenberg är en av två huvudambassadörer

Markus Rosenberg är tillsammans med Behrang Safari en av två huvudambassadörer för projektet, och för honom kändes det självklart att engagera sig i Malmö FF Foundation.

– Sedan jag slutade som spelare har jag känt att jag skulle vilja ha en större tillhörighet till Malmö FF och därför kändes detta som ett viktigt steg att ta. Jag är sedan tidigare involverad i en del välgörenhetsprojekt men detta skiljer sig från det jag har gjort innan. Jag vill alltid känna att jag kan lägga 100 % fokus på det jag ger mig in och det kan jag med Malmö FF Foundation, säger Markus Rosenberg.

Fokuserar på näthat

Under 2023 och 2024 kommer Malmö FF Foundation att arbeta med två utvalda områden, psykisk hälsa kopplat till bättre beteende och näthat, samt sport och fysisk hälsa för alla. För tvåbarnspappan Markus Rosenberg har det första området, som handlar om näthat, lite extra stor betydelse.

– Jag har en dotter som är 13 år och en son som är 10 år, och jag känner en distans till deras liv bakom skärmen. Jag har inte den kollen som jag egentligen vill ha på vad som händer där. Jag hoppas att vi genom Malmö FF Foundation kan sprida information om hur man ska bete sig på nätet.

Middag i Champions Lounge

Torsdagen den 13 april arrangerade Malmö FF Foundation en gemensam middag för ambassadörer och inbjudna gäster från Malmös näringsliv. Middagen hölls i Eleda Stadions nyaste lokal Champions Lounge, en nya exklusiv eventyta placerad på bästa läge på stadions kortsida.

Under middagen presenterades arbetet med Malmö FF Foundation mer ingående samtidigt som deltagarna fick möjlighet att samtala med varandra. Markus Rosenberg, som deltog i middagen tillsammans med ambassadörerna Behrang Safari och Zećira Mušović, berättar att stämningen var god och att intresset för projektet var stort.

– Det var jättetrevligt och alla kände precis som jag, att det är viktigt att lyfta dessa ämnen, berättar Markus om det betydelsefulla projektet.

– Många som var där var i min ålder eller äldre, och de kände precis som jag att de har en distans till vad som händer i sociala medier. Det kommer nya appar och kommunikationssätt hela tiden och det är svårt hänga med. Alla med tonårsbarn känner nog samma sak, att man vill få bättre koll och kunna göra skillnad.

Fler event planeras

Arbetet med Malmö FF Foundation kommer att ske löpande under säsongens gång, och tillsammans med bland andra samarbetspartnern Friends kommer flera event att genomföras. Markus ser fram emot det fortsätta arbete med projektet och tror att det finns goda chanser att initiativet verkligen kommer att göra skillnad.

– Jag vill att projektet ska bli stort och sprida sig till många, och tack vare att vi har Malmö FF i ryggen tror jag att det finns goda förutsättning för att det. Det känns som att det är många bra människor involverade i projektet, så jag hoppas att det ger ringar på vattnet.

Vill du veta mer om Malmö FF Foundation?