Zeidan storspelade i debuten

Publicerad 16 juli 2022 i Herr,Nyheter

Moustafa Zeidan stod för ett mål och en assist när vi vann borta mot IFK Norrköping

Nyckelhändelser

1´: Malmö FF sparkar igång matchen på Platinumcars Arena.

11´:  MÅL! Moustafa Zeidan gör avtryck i Malmö FF direkt med ett kontringsmål. Joseph Ceesay var också delaktig i målet när han drev bollen längs högerkanten. Ceesays inlägg når Zeidan som visar kyla framför mål.

18´: Farlig målchans för Malmö FF på en hörna från Zeidan som når Ceesay. Högeryttern testar ett skott som blockeras ut till en hörna och MFF bygger upp tryck för ett andramål.

23´: IFK Norrköping visar att de har hot framåt. Godswill Ekpolo kommer fram på högerkanten och slår ett inlägg mot Christoffer Nyman som hinner upp till bollen precis innan den går över linjen. Lasse Nielsen kommer in situationen och rensar bort bollen.

29´: Joseph Ceesay med en bra möjlighet att utöka ledningen på ännu en MFF-kontring efter en bra löpning längs högerkanten. Men Oscar Jansson står för en bättre räddning.

36´: MFF fortsätter att skapa längs högerkanten med kontringsspelet. Ceesay löper och blir framspelad av Sergio Peña flera gånger.

45+2´: Jo Inge Berget med sista chansen i första halvlek. Mahamé Siby kommer med bollen på högerkanten och slår ett inlägg till Jo Inge Berget på bortre stolpen. Men nicken kommer direkt på Oscar Jansson.

57´: MÅL! Isaac Kiese Thelin utökar Malmö FF:s ledning efter en pigg start i andra halvlek med flera farliga lägen innan målet. Zeidan fortsätter att göra avtryck i matchen då han spelade fram anfallaren.

62´: Joseph Ceesay nära ett debutmål i Malmö FF. Högeryttern får ett inlägg längs marken av Felix Bejimo och lyckas att få en fot på bollen men styrningen drar sig precis förbi stolpen.

64´: IFK Norrköping nära en reducering när Ekpolo får bollen precis framför målet efter en nickduell. Försvararen skjuter bollen dock långt ovanför mål.

93´: Isaac Kiese Thelin nära sitt andra mål i matchen efter en boll från inbytte Birmancevic.

Malmö FF: Moustafa Zeidan (11´), Isaac Kiese Thelin (57´)

IFK Norrköping: Dino Salihovic (37´)
Malmö FF: Dennis Hadzikadunic (84´), Erdal Rakip (85´)

Milos Milojevic efter matchen

Om dagens vinst
– Vi inleder matchen bra och kör på vår gameplan. Vi gör mål tidigt vilket ger oss stabilitet och att vi kan hålla bollen i rätt läge för att dra upp deras press. Vi lyckas inte göra andra målet innan halvtidsvilan. Vi visste att de har skickliga spelare som kan straffa oss. Matchplanen i halvtid var att vi måste göra mål i andra halvlek för att döda matchen.

– Försvarsspelet idag var imponerade både från dem som startade och de som kom in. Vi visade disciplin hela vägen. Vi hade en anfallare som spelade på högerkanten i några minuter i slutet och vi gjorde det som krävdes för att få marginalerna på vår sida. Jag tycker att vi förtjänar vinsten idag. Det är tre viktiga poäng för oss efter en tung match på Island som vi inte lyckades att vinna. IFK Norrköping är ett svårt lag att vinna över. Vi är nöjda med tre poäng och hoppas vi kan gå in till matchen på tisdag med samma nivå.

Om Zeidans debut
–Zeidan har en drömdebut, men jag vill inte enbart lyfta en spelare. Alla i laget gör en bra prestation. Det är flera bra lägen han skapar idag. Det är en laginsats och han passar bra in den. Han läser spelet smart och håller kravbilden som vi har i laget. Han har haft två veckor att förbereda sig inför matchen och det är bra att han orkar att spela 70 minuter idag.

Om spelare som vilades idag
– Hugo är en ung kille som har haft fantastiska siffror de senaste två matcherna. Han springer mest av alla med hög intensitet så vi tyckte han behövde vila idag. Vi vill ha en spelare som vi fortsätter att se spela om 20 år och inte kör slut på honom efter bara två år. Ola är inte i rätt ålder att spela på konstgräs. Så vi måste välja rätt matcher när vi ska använda honom. Han spelade 30 minuter på Island och vi kände att det inte hade varit bra för honom att spela idag. Moisander hade personliga skäl.