YL: Marko Johansson hyllar laget efter årets Youth League

Publicerad 08 december 2015 i Nyheter

Det blev förlust med 3-0 borta mot Real Madrid i den avslutande matchen i årets UEFA Youth League. Marko Johansson stod ändå för en stabil insats i målet och efteråt hyllade han laget för att ha nått tredjeplatsen i gruppen.

När domaren överröstade bullret från flygplanen och blåste av matchen på Estadio Alfredo Di Stéfano som ligger granne med Madrids flygplats stod det klart att Malmö FF nått en tredjeplats i gruppspelet. Man hamnade en poäng före fjolårsfinalisterna Shakhtar Donetsk och inkasserade fem gånger så många poäng som förra året.

– Vi har tagit fem poäng och det är helt fantastiskt. Jag hade aldrig kunnat tro det. Jag trodde att vi max skulle plocka en poäng, som förra året. Men vi har ett bra lag. Vi är starka tillsammans, säger Marko Johansson.

Trots förlusten stod målvakten för en mängd fina räddningar på frilägen och avslut som de tekniskt skickliga Real-spelarna producerade. Efter slutsignalen höll tränare Anders Palmér honom som en av matchens bästa spelare. Själv var Marko Johansson också nöjd med sin prestation.

– Jag tycker min insats var bra. På deras första mål kommer jag ut ganska bra, sen kroppsfintar han mig så jag är helt borta. Det är en individuellt mycket duktig spelare. Jag har mött honom förut med landslaget.

– Annars gör jag vad jag kan tycker jag. På straffen är det fifty-fifty. Sen tappade vi markeringen på sista målet. Jag försöker reagera och var nära att ta den. Men nära skjuter ingen hare, säger Marko Johansson.

Nu tar han med sig sin egen och lagets starka prestationer och blickar framåt mot en framtid som ser ljus ut för Malmö FF:s unga spelare.

– Vi vet att vi kan.

huvudpartners

officiella partners