Vladimir Rodic lämnar Malmö FF

Publicerad 22 juli 2016 i Nyheter

Malmö FF och den turkiska klubben Kardemir Karabükspor är överens om en övergång för Vladimir Rodic. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan. 

Vladimir Rodic kom till Malmö FF från serbiska FK Rad under sommaren 2015. Med bland annat sitt 3–0-mål i kvalmatchen hemma mot FC Salzburg var han delaktig i föreningens framgångar i Europa under fjolåret. Samma säsong stod han för fyra mål och två assist i Allsvenskan.

Malmö FF önskar Vladimir Rodic lycka till i Turkiet och i hans framtida karriär.

Daniel Andersson

”Vladimir är en hårt arbetande spelare som har bra genombrottskraft. Som person är han alltid positiv i och kring laget, både på och utanför planen och han har varit en bra representant för föreningen. Han gjorde en fin höstsäsong 2015 men har fått mindre speltid under våren”

Vladimir Rodic

”När jag kom till Malmö för ett år sedan var det första gången jag spelade utanför Serbien och jag var ensam långt borta från familj och vänner. Det har gjort att jag har utvecklats mycket som person. Jag har lärt mig att man måste kämpa varje dag för att lyckas och att man måste lära känna mentaliteten på stället man kommit till.

När jag nu säger hej då till mina vänner här känns det märkligt. Jag har fått starka band till människorna, mitt kvarter och sammanhållningen runt Malmö FF. Det har varit fint att få uppleva den kärlek supportrarna visar klubben. När det är matchdag kan man känna att det är något speciellt i luften och atmosfären på Swedbank Stadion är fantastisk.

Några av mina bästa minnen från tiden i MFF kommer från Champions League. När jag var barn drömde jag om att få stå på en fotbollsplan och lyssna på Champions League-hymnen. Det var en dröm som blev sann. Det var ett väldigt känslosamt ögonblick att göra 3–0 mot Salzburg i kvalet och jag hoppas att det är en av de saker folk kommer att minnas mig för. 

Jag vill tacka MFF för att de gav mig möjligheten att komma hit och utvecklas både som människa och som spelare. Jag vill tacka supportrarna för stödet de gett mig och mina lagkamrater under den här tiden. Det kommer alltid finnas en speciell plats i mitt hjärta för MFF och jag önskar klubben allt väl framöver.

Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och jag ser fram emot att fortsätta framåt mot nya utmaningar.”

huvudpartners

officiella partners