Vinst mot IK Sirius

Publicerad 23 juli 2022 i Herr,Nyheter

Patriot Sejdiu blev tvåmålsskytt när vi vann hemma mot IK Sirius.

Nyckelhändelser:

1´: Avspark på Eleda Stadion.

16´: Två farliga chanser för MFF. Moustafa Zeidan spelar fram Patriot Sejdiu som träffar stolpen. Returen landar hos Ola Tovionen som drar på ett skott som rensas på mållinjen.

18´: Farlig frispark för Anders Christiansen efter att Sejdiu blev nerdragen. Lagkaptenens skott går precis utanför vänster stolpe.

33´: MÅL! Zeidan och Patriot fortsätter att hitta varandra. Zeidan tar sig in i straffområdet och hittar Sejdiu på bakre stolpen. Högeryttern kan sen bara peta in ledningsmålet.

46`: Farligt läge direkt i starten av andra halvlek för Malmö FF. Toivonen nickar ner bollen till Veljko Birmancevic. Skottet går högt ovanför ribban men Malmö bygger upp tryck för att utöka ledningen.

49´: Dennis Widgren i IK Sirius åker på sitt andra gula kort och blir utvisad.

52´: MÅL! Malmö FF utnyttjar övertaget och tar en tvåmålsledning. Zeidan gör sitt andra mål i sin andra allsvenska start.

85´: Straff till Sirius.

87´: Mål. IK Sirius reducerar till 2–1 i slutskedet av matchen.

89`: MÅL! Patriot Sejdiu gör sitt andra mål precis innan tilläggstid för att säkra trepoäng för Malmö FF. Zeidan ligger bakom målet igen och gör sin tredje allsvenska assist.

Mål:

Malmö FF: Patriot Sejdiu (33´, 89´), Moustafa Zeidan (52´)
IK Sirius: Filip Rogic (87´)

Varningar:

Malmö FF:
IK Sirius: Daniel Widgren (19´, 49´), Daniel Stensson (31´)

Milos Milojevic efter matchen:

Om dagens vinst
– Vi börjar bra med intensitet och vinner många bollar i deras tredjedel. Innan vi gör mål har vi bra lägen men vi fortsätter att spela. Vi hade 2–0 på känn innan halvtidspausen. När vi går in till halvtidsvilan tänker vi på Siby som skadade sig allvarligt. Jag vill hylla killarna hur de lyfter sig efter det och spelar en bra match. Till andra halvlek kommer vi bra in i spelet. Vi får en farlig chans direkt när Jonas Knudsen kastar långt och det blir en farlig chans för Veljko Birmancevic Sen ändras matchbilden när Dennis Widgren får rött kort. Vår sämsta period kommer efter 2–0 där vi är lite passiva och inaktiva. Detta måste vi utveckla och se till att stänga matcherna. Vi blir straffade på en straff, vilket inte är första gången. Det blir ett rättvist slut på matchen när vi gör tredje målet. Självklart hade matchen sett annorlunda ut ifall de hade haft elva på planen mot slutet. Nästa match är här på onsdag och Zalgiris Vilnius kommer att göra allt de kan för att vinna.

Om IK Sirius
– Det som jag respekterar mest med IK Sirius och Daniel Bäckström är att de spelar sin fotboll oavsett vilka de möter. De har utvecklat många bra spelare och har mod i det dem gör. De spelar en bra fotboll, så det hade varit svårare om det hade varit elva-mot-elva i andra halvlek.

Mahamé Sibys skada
– Det är ett jättestort tapp för han är viktig i omklädningsrummet med sin personlighet. Han är en bra spelare både offensivt och defensivt. Jag tycker det är hans bästa match framtill skada. Tyvärr kan man inte kontrollera vissa delar av livet. Alla spelare och ledare hoppas att han mår bra så fort som möjligt.

Zeidans heta form
– Det är bra gjort från hans sida och jag hoppas att han fortsätter. Alla runtomkring honom ser till att han spelar så bra fotboll som möjligt. Vi vet hans kvalité och vi kommer stå bakom honom när han har en svårare match. Det är viktigt för honom nu att hålla huvudet kallt och fortsätta att utveckla sitt spel. För jag känner att han har mer att ge som spelare.

Om Patriot Sejdiu
– Han är på rätt plats. Det är ingen fråga ifall han är en bra spelare eller inte. Det viktigaste för honom är att ha konsekventa prestationer i träningar och matcher. Det är inte många som klarar av att spela i en klubb som MFF med den kravbilden som finns här. Han är fortfarande ung och behöver bli lite mer vuxen. Jag är jättenöjd med dagens insats och han utvecklas för varje dag.