Vinst mot AC Sparta Prag

Publicerad 06 februari 2020 i Herr,Nyheter

Vi avslutar träningslägret i Marbella med en 2–0-seger mot AC Sparta Prag.

Det dröjde till den tjugotredje minuten innan matchens första målchans registrerades. Oscar Lewicki väggspelade med Erdal Rakip och den förstnämnde hittade fram till en djupledslöpande Isaac Kiese Thelin. Ensam med målvakten fick anfallaren tyvärr inte avslutet på mål.

Sparta Prag hotade främst genom deras vänsterkant. Yttern Adam Hlozek vek in från sin kant men Mathias Nilsson i MFF-målet behövde inte agera på avslutet Både Arnór Traustason och Erdal Rakip testade sedan den tjeckiske målvakten med skott från distans, men utan framgång och det var mållöst efter 45 minuter.

Tidigt i den andra halvleken var Arnór Traustason nära att göra 1–0. Ribban hindrade MFF den gången men tio minuter senare kom ledningsmålet. Efter en period av spelmässig dominans skarvade Marcus Antonsson in 1–0 efter ett fint inlägg från Behrang Safari.

Med knappt 70 minuter spelade bytte MFF in tio nya utespelare. De fräscha spelarna fortsatte trycka på och skulle snart få utdelning. I minut 77 trycktes Anders Christiansen ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Jo Inge Berget gjorde inget misstag och satte dit 2–0, ett resultat som stod sig efter 90 minuter.

Ytterligare 45 minuter skulle spelas och efter en kort paus tog MFF vid där de avslutade. Amel Mujanic hittade Eric Larsson med ett svepande inlägg och bara en vass målvaktsräddning hindrade MFF från att göra 3–0.

Sparta Prag jobbade sig in i matchen men lyckades bara skapa en farlig målchans som inte gav resultat. 2–0 blev slutresultatet efter de tre halvlekarna.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Det är alltid viktigt att vinna. Jag ville att spelarna skulle visa vad de kan, och det var precis vad de gjorde. I stora perioder tycker jag vi spelar bra, det var likadant mot Krasnodar.

– Sen har vi naturligtvis en del parametrar som vi måste jobba med. Sista tjugo minuterna idag tappade vi lite för mycket boll om man ser till hur mycket kvalitet spelarna besitter. Men det har varit ett bra träningsläger med två givande matcher.