Vinst i serieavslutningen

Publicerad 09 oktober 2022 i Dam,Nyheter

Trotts en trevande inledning landade slutsiffrorna på 7–0 när MFF avslutade säsongen i division 2 mot Stehags AIF. Om en vecka inleds kvalet till division 1.

MÅL

Malmö FF: Melina Skarström (13′), Rebecka Holm (41′) (45′), Saga Fredriksson (46′), Anna Plantin (56′), Beatrice Närhi (72′), Stina Stadig (89′),
Stehags AIF:

Fredrik Jahnfors efter matchen:

– Det var väl inte riktigt det genrepet vi ville ha inför nästa helg när vi går in i kvalet till division 1. Vi hade önskat bättre kvalitet i vårt spel idag. Vi visste på förhand att det skulle bli den här typen av matchbild. Stehag gillar att trycka upp sitt lag och det har vi lite svårt att hantera i inledningen av matchen.

– De spelar väldigt högt, om inte extremt högt och är snabba på att flytta upp deras backlinje. De kör offsidefällor och gör det riktigt bra, första 25 går vi på det gång på gång. Vi gör mål och skapar våra chanser när vi kommer runt längs kanterna. Men allt för ofta söker vi den avgörande passningen för tidigt. Vi blir lockade av att söka den ytan istället för att behålla fokus på vår egen matchplan. Ett stort beröm till deras målvakt också som gör det riktigt svårt för oss idag.

– Jag tycker det är väldigt tydligt idag att vi har fokus på det som händer nästa helg. Vi har ett bra läge i truppen. Petronella (Winblad) är fri från sin skada hon fick i DM finalen och spelade match med flicklandslaget igår. Amanda (Kander) var tillbaka i elvan idag och Ida (Lyberg) är också skadefri och fick speltid idag. Vi valde att vila Cornelia (Lindgren) i den här matchen men hon kan spela nästa helg – det var en försiktighetsåtgärd.

Laguppställning:

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Melina Skarström, Amanda Kander, Rebecka Holm
Madeleine Hejde, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Beatrice Närhi, Caroline Wiliamsdotter, Martina Sutalo, Ida Lyberg, Stina Stadig

huvudpartners

officiella partners