Vinst i hemmamatchen mot Sivasspor

Publicerad 18 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Tre mål på hemmaplan såg till att vi har övertaget inför avgörandet i Turkiet.

Nyckelhändelser

1´: Malmö FF sparkar igång första matchen i play-off till Europa League.

7´: Farligt frisparksläge för MFF efter att Birmancevic blir nerfälld när han dribblar sig igenom försvaret. Birmancevic tar frisparken som han själv löste men träffar muren och bollen går ut till en hörna.

18´: MÅL! Moustafa Zeidan med ett konstmål. Birmancevic driver med bollen längs vänsterkanten och hittar Zeidan. På mottagningen chippar högeryttern bollen upp i luften och slår till direkt med ett avslut som går precis innanför borte stolpen.

22´: Zeidan nära att göra sitt andra i dagens match. Bollen kommer till honom efter att en MFF-passning träffat en försvarare. Han drar till med vänsterfoten och skottet går ovanför det vänstra krysset.

26´: Anders Christiansen med en bra aktion. Lagkaptenen vinner tillbaka bollen med en glidtackling och testar målvakten från distans.

30´: Mål. Leke James nickar in kvitteringen för Sivasspor.

34´: Erdal Rakip gör en räd med bollen och kommer till ett bra skottläge i straffområdet. Skottet drar sig utanför den högra stolpen.

37´: MÅL! Anders Christiansen tar tillbaka ledningen på en frispark precis utanför straffområdet. Vår lagkapten slår till med högerfoten och bollen går stenhårt upp i krysset.

58´: Anders Christiansen nära att gör sitt andra mål. Efter att Malmö FF har haft tryck på Sivasspor och vunnit tillbaka bollen blir Birmancevic framspelad. Serben lägger en passning till den borte stolpen och bollen rullar precis förbi Christiansen som kommer löpandes.

68´: MÅL! Malmö FF utökar sin ledning på en hörna efter att Niklas Moisander höll sig kvar i målboxen och placerar in tredje målet.

ANDREAS GEORGSON efter matchen

Om dagens match

– Jag tycker det är en bra match. Vi pratade innan vi gick ut ur omklädningsrummet att vi ska vara tydliga som lag att vi är en grupp som hjälper varandra vid misstag. Att vara ett lag som ger energi och intensitet till varandra, vilket jag tyckte vi gjorde. Det fina med dessa kvällar är att när laget gör dessa saker, får vi med oss läktarna. Läktarna var redo från uppvärmningen och gav energi till spelarna. Det gör mig mest nöjd. Matchplanen fungerade. I slutet är det lite för öppet spel, men kämpaglöden och lagandan ser till att vi fortsätter skapa chanser. Jag tycker dem ger oss respekt i hur de försvarar och vi använder det väl. Vi tar vara på ytorna och situationerna de ger oss och det är jag nöjd över. 

– Vi följde upp en bra prestation mot Sundsvall. Vi pratade om vikten att fortsätta göra bra prestationer och två sådana här prestationer i rad ger oss självförtroende. Samtidigt vet jag att det är ett väldigt bra lag vi möter och det kommer vara en annan historia därnere. Det är bara halvtid nu. Jag har inte firat vid halvtid innan och kommer inte heller fira det nu.

– Detta var en typisk europeisk kväll för Malmö FF. Detta är Malmö, vilket är en bra blandning mellan spelare, läktare och ledarstab. På många sätt var detta en bra Malmö-kväll. 

Om Emmanuel Lomoteys debut

­– Det var bra för honom att ha gjort sin debut i en atmosfär som det var idag. Han sa redan i Sundsvallsmatchen att han tyckte det var coolt men idag var det något mer för idag var det massivt stöd redan från första minuten till varje tackling och bollvinst, hörde man publiken och det gav energi som verkligen hjälpte oss. I prestationen fanns det bitar som han kommer förbättra snabbt med vissa felpassningar som jag har inte sett honom göra innan. Det tror jag beror på pressen, vilket är fullt normalt. Han hjälpte oss i stunden med energi och stabilitet. 

Om returmötet nere i Turkiet

– Jag ska citera en klok kille, Johan Dahlin, som sa ”att det är njutbart!”. Det är kvällarna som man minns. Visst, det kan vara svårt i stunden. Men vad ska man berätta för barnbarnen när man blir äldre? Det är dessa resor och dessa upplevelser man minns. Vi tar det tillsammans. Ser till att skydda och stötta varandra och då är jag säker på att vi kommer att klara oss. Det är fientligt och tufft. Man måste hålla sig kall och hålla sig till planen. 

Mål

Malmö FF: Moustafa Zeidan (18´), Anders Christiansen (37´), Niklas Moisander (68´)
Sivasspor: Leke James (30´)

Varningar

Malmö FF: Erdal Rakip (38´), Emmanuel Lomotey (83´), Niklas Moisander (86´)
Sivasspor: Robin Yalcin (36´), Goutas (52´), Gradel (52´), Mustapha Yatabare (78´)

Laguppställning

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Niklas Moisander, Joseph Ceesay
Moustafa Zeidan (70´), Erdal Rakip (70´), Anders Christiansen (83´)
Isaac Kiese Thelin (88´), Veljko Birmancevic

Ersättare: Ismael Diawara, Viktor Andersson, Matej Chalus, Jonas Knudsen, Hugo Larsson (83´), Sergio Peña (70´), Emmanuel Lomotey (70´), Ola Toivonen, Mohamed Buya Turay, Patriot Sejdiu, Jo Inge Berget (88´).

huvudpartners

officiella partners