Vinst i årets första match

Publicerad 25 januari 2024 i Herr,Nyheter

Stefano Vecchia blev årets första målskytt för herrlaget efter en snygg framspelning av Anders Christiansen. Torsdagens träningsmatch mot Silkeborg IF slutade 2–0 till Malmö FF.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser igång årets första match.
2′ Anders Christiansen klackar fram bollen längs kanten till Taha Ali.
10′ Silkeborg får matchens första hörna som avslutas med ett distansskott högt över.
12′ MÅL! MFF tar ledningen genom Stefano Vecchia. Målet kommer efter ett mönsteranfall där Ali först klackar fram bollen till Christiansen som sen hittar in längs med marken till Vecchia.
22′ Vasst läge för Sebastian Jörgensen i straffområdet efter en klack från Vecchia.
47′ Isaac Kiese Thelin träffar ribban med en chipp.
63′ Nils Zetterström tar en imponerande löpning med boll längs kanten. Han hittar in till Malik Abubakari som prickar ribban, mållinjen och upp i ribban igen men bollen bedöms inte vara över linjen.
71′ Lasse Berg Johnsen vänder och vrider i straffområdet och får i väg ett avslut som tippas över ribban.
73′ Kiese Thelin med en vacker utsida fram till Sebastian Nanasi som avslutar.
82′ MÅL! Abubakari gör 2–0 efter fint spel av Elison Makolli och Hugo Bolin, den sistnämnde noteras för assisten.
90′ SLUT! Vi besegrar Silkeborg IF och startar året på bästa möjliga sätt.

Henrik Rydström efter matchen

Positiva bitar att ta med sig
– Vi ser ut som Malmö FF, så som vi vill spela. I alla fall i stora delar av matchen. Första matchen för säsongen kan se risig ut, det är min erfarenhet, för det är något speciellt med att möta en ny motståndare i stället för att träna. Jag tycker att vi hittade vår identitet och även när vi ändrar, och får nya relationer i laget, så är det positivt att de tog ansvar och såg till att lösa situationer. På det stora hela, minus några perioder när vi känns försiktiga, så var det en rätt bra match.

Där finns det förbättringspotential
– Vi vill kunna styra motståndarna och bestämma var de ska spela. Stundtals är det Silkeborg som får ett övertag på vår högerkant och kan spela fritt. Samtidigt är det bra att allt inte är bra, för då kan vi titta på dem klippen i morgon och bli bättre.