Vinst blev förlust

Publicerad 17 mars 2013

MFF vann med klara 4-1 mot Sundsvall. Men eftersom det behövdes seger med 5 mål är vi utslagna ut Svenska Cupen.

MFF visade att man ville, och också trodde på chansen, att ta sig vidare i Svenska Cupen. Efter mindre än en halvtimmes spel stod det 2-0 efter mål av Ivo Pekalski (23 min) och Erik Johansson (27 min). Efter en inledande press från Sundsvall tog MFF över spelet mer och mer och när andra målet kom så snabbt efter det första verkade det som att uppdraget låg inom räckhåll. MFF ägde bollen större delen av tiden och GIF Sundsvall blev mer och mer tillbakapressade. Så, efter en rätt bra MFF chans, kom Giffarna i en kontring där deras lagkapten Kevin Walker fick till ett bra skott utifrån upp mot Dahlins högra kryss (44e min).

Till andra halvlek disponerade Rikard Norling om laget. Dardan Rexhepi och Erik Friberg gick ut och istället kom Somin Kroon och Tokelo Rantie in. Samtidigt gick Erik Johansson upp i anfallet och MFF gick ned på 3-backslinje. Andra halvlek gick helt i MFFs tecken men bollen ville inte in. Emil Forsberg bytte med Pawel Cibicki och MFF fortsatte att trycka på. Till sist kom utdelningen när Magnus Eriksson kunde sätta en retur från nära håll i 85 minuten kort därefter följt av ännu ett mål av Erik Johansson (90 +1 min).

En rätt igenom övertygande seger som alltså tyvärr inte räckte för avancemang.

– Vi går ut och gör det vi kommit överens om och gör det bra, men tyvärr räcker det inte idag, säger MFFs lagkapten Jiloan Hamad efter matchen.

MFF slutar tvåa i gruppen på 7 poäng och med 7-2 i målskillnad. Öster stannade också på 7 poäng, men med 8-1 i målskillnad.

Startelvan: Dahlin – Concha, Johansson, Helander, Ricardinho – Hamad (k), Pekalski, Friberg, Forsberg – Rexhepi, Eriksson.