Viktiga lärdomar mot Bodö/Glimt

Publicerad 08 februari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF åkte på en 0–4-förlust i träningslägrets sista träningsmatch. Bolltapp och missade målchanser straffade sig mot de norska mästarna när Erik Botheim gjorde debut i den himmelsblå tröjan.

Erik Botheim och Sebastian Nanasi.

Nyckelhändelser

6′ Nära ett tidigt ledningsmål. Stryger överlappar på högerkanten och inlägget hittar Nanasi som nickar precis utanför.

11′ Bodö/Glimt utnyttjar misstag i MFF-försvaret och gör två snabba mål. Underläge 2–0 efter elva minuter.

21′ Fint MFF-anfall där Stryger till slut har bollen i mål men assisterande domare vinkar av för offside.

45′ Efter en stark start från norrmännen har vi tagit in oss i matchen spelmässigt. Domaren blåser av för halvtid med ställningen 0–2 till Bodö/Glimt.

49′ Ytterst nära reducering när Rosengren sånär hittar Botheim på bortre stolpen. Bra start på den andra halvleken.

65′ Fortsatt MFF som trycker på – Norrmännen kommer inte ur den himmelsblå pressen. Bara en vass målvaktsräddning hindrar Sergio Peña från att trycka in reduceringen på halvvolley.

79′ Både Nanasi och Stryger har bra chanser att reducera men i sekvensen efter kontrar Bodö och sätter 3–0.

90′ Precis innan slutsignal gör Bodö även 4–0 vilket även blir slutresultatet.