Viktig information till dig med årskort 2020

Publicerad 29 maj 2020 i Nyheter

Idag kom beskedet att Allsvenskan 2020 kan starta den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 kommer Allsvenskan tills vidare att behöva spelas utan publik. Det är naturligt att du undrar vad som gäller, vi hoppas att du får svar på dina frågor här.

Idag kom beskedet att Allsvenskan 2020 kan starta den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 kommer matcherna tills vidare att behöva spelas utan publik på läktarna, efter direktiv från Folkhälsomyndigheten. 

Det innebär att du som har årskort inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer är i kraft. Vi kan inte i nuläget säga hur länge det dröjer innan matcherna åter kan spelas med publik. Att värna om folkhälsan är ett överordnat mål. 

Allsvensk fotboll inför tomma läktare är inte detsamma. Vi kommer alla – spelare, ledare, funktionärer och inte minst alla åskådare som hade velat vara på plats – sakna inramningen och upplevelsen. Att spela utan publik innebär också en ekonomisk utmaning av stora mått. Uteblivna intäkter sätter hård press på Malmö FF:s ekonomi. I dessa svåra tider behöver vi allt stöd vi kan få från våra trogna årskortsinnehavare.    

Det är naturligt att du undrar vad som gäller när du inte har möjlighet att besöka matcherna. Vi har samlat några frågor och svar för att försöka tydliggöra vad som gäller. Om du har ytterligare frågor är det välkommen att höra av dig via mejl till biljett@mff.se.

Malmö FF erbjuder supporterpaket

När Eleda Stadion står tom kommer inget att vara sig likt. Vi kommer sakna ditt engagemang, din tro och vi kommer att sakna din kärlek. MFF återkommer under vecka 23 i hur du som årskortsinnehavare fortfarande ska få vara med oss, i tider då coronavirusets smittspridning styr vårt samhälle och tvingar fram restriktioner. Vi kommer att göra allt vi kan för att sprida värme och den anda som utmärker Malmö FF när du nu tvingas följa laget från distans. Ingenting kan ersätta atmosfären på läktaren men Malmö FF hoppas att vi kan erbjuda dig en himmelsblå upplevelse byggd på den glädje, samhörighet och framgång vi delar, tillsammans.

Jag vill stödja min klubb i denna svåra situation och vill inte ha någon ersättning. Hur gör jag? 
Som klubb är vi oerhört tacksamma för alla som väljer detta alternativ, det betyder mycket för oss. Väljer du att inte ansöka om ersättning kommer du få tillgång till Malmö FF:s unika supporterpaket. Under vecka 23 får du ett mejl från oss med vidare information där du via en länk kommer ges möjlighet att välja vilken del av paketet du önskar ta del av. 

Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik? 
Ja, du kan få ersättning för de matcher som du på grund av myndigheternas riktlinjer inte kan besöka. Detta gäller dock ej om du har valt att ta del av vårt supporterpaket.  

Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få? 
Årskortet består av en serie av totalt 15 matcher. Ersättning utgår proportionellt mot det antal matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om det blir fem matcher utan publik kan du få ersättning motsvarande fem femtondelar av ditt säsongskort.  

Behöver jag ansöka om att få ersättning? 
Ja, du behöver skicka in ett ersättningsanspråk till klubben efter allsvenska säsongens slut. Ersättningen kommer att utbetalas efter att vi har behandlat din ansökan.  

När kan jag ansöka om ersättning? 
Eftersom vi först efter att hela Allsvenskan 2020 är spelad vet hur många matcher som spelades utan publik, kan du lämna in ditt ersättningsanspråk för de matcher du har gått miste om efter att omgång 30 av Allsvenskan är spelad. Vidare information från Malmö FF om hur du ansöker om ersättning sker därför vid allsvenska säsongens slut. 

Föreningen har full förståelse för att olika människor har olika förutsättningar, det gäller givetvis även medlemmar och supportrar till Malmö FF. Till er som väljer och har möjligheten att på ett eller annat sätt stötta vår förening är vi evigt tacksamma.

Vi är Malmö FF, tillsammans.

huvudpartners

officiella partners