Vidare till kvartsfinal efter sen vändning

Publicerad 05 mars 2023 i Herr,Nyheter

Två mål i matchens slutminuter gjorde att MFF tog en välförtjänt seger i den avgörande matchen i Svenska cupens gruppspel.

Nyckelhändelser

1′ Avspark.

12′ Isaac Kiese Thelin överlistar bortalagets målvakt med en lobb men en försvarare hinner sparka undan bollen i sista stund.

15′ Bra läge för Busanello som får bollen i straffområdet efter en räd av Nanasi. Skottet skruvar sig dock utanför.

21′ Taha Ali tar sig fram och avlossar ett hårt skott som målvakten styr undan till hörna.

30′ Hugo Larsson med ett välplacerat skott som målvakten lyckas plocka i det högra krysset.

45′ Bortalagets första avslut går i burgaveln utanför Diawaras högra stolpe.

50′ Joseph Ceesay har en boll i mål men målet döms bort för offside.

57′ Dijan Vukojevic springer sig fri på en kontring och gör 0-1.

64′ Ett inlägg från Taha Ali touchas mot mål men rullar retfullt precis utanför.

65′ Taha Ali fintar sig förbi sin försvarare och skjuter men målvakten räddar.

86′ MÅL! Isaac Kiese Thelin placerar in kvitteringen.

90′ MÅL! Derek Cornelius nickar in bollen och MFF har stått för en dramatisk vändning i slutminuterna.

90+5′ Patriot Sejdiu med ett skott som skruvar sig precis ovanför.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi började inte så bra.

– Hugo, Sebbe och Zeidan har inte spelat ihop och vi kommer inte rätt i vår press. Men efter en stund hittade de rätt och jag tycker att de gjorde det bra. AC är viktig i sättet han leder laget och de hanterade hans frånvaro på ett bra sätt.

– Sen tar vi över kraftigt och det är en period i första halvlek där vi bör göra mål. Gör vi inte det finns det en kontringsskicklighet hos Degerfors. Vi pratade om att vara vaksamma på det. Och de gör mål på en situation där vi tar ett dåligt beslut.

– Degerfors ligger lågt och har många spelare i vägen. Vi visste att vi skulle möta det. Vi satt och funderade på vad vi kunde vrida på och hela tiden skruva så att Degerfors egentligen aldrig kom ur vårt övertag, minus ett par tre bra kontringar. Jag är nöjd med att vi kan pressa dem och dominera. Vi vinner rättvist även om det kommer sent.