Vidare i cupen efter oavgjort mot Varberg

Publicerad 03 mars 2024 i Herr,Nyheter

Trots resultatmässig besvikelse mot Varberg tar vi oss vidare i Svenska Cupen som gruppetta. Matchen på Eleda Stadion slutade 1–1.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i Svenska Cupens sista gruppspelsmatch.

10′ Total MFF-dominans i inledningen av matchen och det ger utdelning – Pontus Jansson når högst på en vänsterhörna och kan ostört nicka in 1–0.

16′ Efter bra kombinationsspel på vänsterkanten klackar Otto Rosengren bollen bakåt till Derek Cornelius som avslutar strax utanför.

24′ Taha Ali viker in från högerkanten och tvingar den förre MFF-målvakten Fredrik Andersson till en bra räddning nere vid stolproten.

31′ Varberg kontrar längst vänsterkanten och ett inlägg letar sig fram till en fri grönsvart spelare som kan raka in kvitteringen. 1–1.

45′ MFF avslutar halvleken med två högkaratiga målchanser där både Busanello och Nanasi har jättelägen att sätta 2–1 men det står lika i paus.

59′ Fortsatt stort MFF-tryck mot Varbergsmålet men gästerna försvarar sig kompakt och begränsar det himmelsblå anfallsspelet.

88′ Gästernas Azeez Yusuf visas ut efter att ha skallat Derek Cornelius, i sekvensen efter visas även Martin Olsson ut.

90′ Trots konstant tryck mot Varbergs mål lyckas vi inte få in ett andra mål och matchen slutar oavgjort, 1–1.

Henrik Rydström efter matchen

– Jag tycker att vi gör vissa delar bra och vissa delar inte alls bra. Jag sa till spelarna direkt att vi dominerade matchen och vi gick vidare, men där är några situationer där beslutsfattandet, koncentrationen och disciplinen som är några nivåer under vad vi kräver.

– Vi hade inte kvalitet i de avgörande momenten, sen är Varbergs uppoffrande försvarsspel riktigt bra. Men vi hade inte kvaliteten att straffa dem. Spelmässigt var det nog bättre än mot Öster idag men vi har fortfarande många bitar vi vill få in i vårt spel som inte är tillräckligt bra just nu.

matchfakta

Mål:
Malmö FF: Jansson (10′)
Varbergs BoIS: Yusuf (31′)

Varningar:
Malmö FF: Jansson (42′), Dahlin (53′)
Varbergs BoIS: Yusuf (36′), Edlund (62′), Vidjeskog (64′)

Utvisningar:
Malmö FF: Olsson (88′)
Varbergs BoIS: Yusuf (88′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Elison Makolli (72′), Pontus Jansson (K), Derek Cornelius
Taha Ali (89′), Otto Rosengren (82′), Lasse Berg Johnsen, Sebastian Nanasi, Gabriel Busanello (72′)
Isaac Kiese Thelin (72′), Erik Botheim

Ersättare: Ricardo Friedrich, Martin Olsson (72′), Nils Zätterström (89′), Adrian Skogmar (72′), Hugo Bolin, Sergio Peña, Stefano Vecchia (72′), Sebastian Jörgensen (82′), Kenan Busuladzic

huvudpartners

officiella partners