Vidar Örn Kjartansson om premiären och att spela med Rosenberg

Publicerad 31 mars 2016 i Nyheter

Efter drygt två månader i Malmö FF är den isländske anfallaren nöjd med inledningen i sin nya klubb och han är redo att bygga på sitt imponerande målsnitt. Med start på lördag mot IFK Norrköping.

– Vi kan inte bara bibehålla vår nivå från cupspelet utan vi måste bli ännu bättre om vi ska vinna Allsvenskan, för det kommer att bli tufft, säger Vidar Örn Kjartansson.

Efter ett antal år i den inhemska ligan tog han steget till Vålerenga i Tippeligan där han gjorde succé och blev snabbt värvad till kinesiska Jiangsu Sainty. Efter en säsong i öst valde han spel för Malmö FF.

 – Det har fungerat bra hittills. Vi har spelat bra under säsongsinledningen, särskilt i Svenska Cupen och även träningarna känns bra. Allting har varit bra egentligen, nu gäller det att kliva fram och leverera i Allsvenskan, säger Vidar Örn Kjartansson.

Tillsammans med Markus Rosenberg bildar han ligans kanske giftigaste anfallspar, och islänningen är nöjd med samarbetet hittills.

– Vi har bara spelat några matcher tillsammans men jag tycker att det har fungerat bra. Markus är väldigt bra att ha som anfallspartner, han är erfaren och väldigt spelskicklig. Förhoppningsvis kan hans skicklighet och det faktum att han drar på sig bevakning av försvarare gynna mig i mitt spel också.

Mackans kaptensegenskaper förs också fram av hans anfallspartner.

– Om du gör något fel så får du veta det av Markus, men han är också snabb att ge beröm.

Han beskriver premiären mot IFK Norrköping på lördag som en stor match och hoppas på ett fullsatt Swedbank Stadion.

– Förhoppningsvis kommer det mycket folk på lördag och vi siktar naturligtvis på att ta hem tre poäng för supportrarna på lördag.

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion, lördag den 2/4 kl 13:00

Köp din biljett här!

huvudpartners

officiella partners