”Vi står inför en inspirerande satsning”

Publicerad 13 januari 2022 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF fortsätter att vara ledande i Sverige på talangutveckling. När Svensk Elitfotboll utvärderat och certifierat de 31 deltagande klubbarna i Unicoachnätverket för 2021 är föreningen kvar som framträdande etta.

För fjärde året i rad toppar Malmö FF certifieringen vars syfte är att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning. Svensk Elitfotboll utvärderar och identifierar även klubbarnas egna utvecklingsområden. MFF:s Sportdirektör Daniel Andersson kan i resultatet se en tydlig koppling till föreningens långsiktiga satsning på ungdomsverksamheten.

– Vi är förstås jätteglada över det här resultatet men vi vet också hur mycket jobb som ligger bakom. Vår satsning på våra unga spelare är så otroligt mycket mer än enbart det som kan mätas med speltid i A-laget. Men givetvis ökar det här möjligheterna för att få se ännu fler egna ungdomar i A-laget fram över.

Fem av fem stjärnor

Förra året samlade MFF ihop 5 195 poäng.  I den färska certifieringen har den siffran ökat till 5 470. Genom att vara en av de klubbar som ökat mest, befäster föreningen sin roll som framträdande etta.

–  Samtidigt slår vi oss inte till ro utan vi står just nu inför en stor och inspirerande satsning av verksamheten. Det viktigaste med det här är att vi får ett mått på vår egen verksamhet och en referenspunkt på vad vi ska försöka förbättra, konstaterar Daniel Andersson.

Förutom den totala poängen belönas även föreningarna med stjärnor. Malmö FF får fem av maximalt fem stjärnor. Utöver spelarutbildning, ledarorganisation, faciliteter och sportsliga resultat tittar man även på värdegrund, skolsamverkan och samarbete med andra klubbar.

Men från och med säsongen 2022 kommer det även att läggas in fler moment i certifieringen och det kommer att krävas mer för att få maximala antalet stjärnor.

– Det är bara positivt. Det här gör att vi på sikt tar ytterligare kliv i att kvalitetssäkra svensk spelar- och ledarutbildning.

huvudpartners

officiella partners