Vi måste få stopp på inkastade föremål

Publicerad 08 juli 2022 i Nyheter

Våra läktare ska vara en plats för känsloyttringar. Men inkastade föremål är inte acceptabelt.


Tack vare det stora känslomässiga engagemanget från alla MFF-supportrar har vi en stämning på våra matcher som vi är stolta över. Det är självklart att man som åskådare måste få lov att uttrycka glädje i medgång, så väl som frustration i motgång.

Däremot är det aldrig acceptabelt att frustrationen tar sig uttryck i inkastade föremål, som det tyvärr har gjort vid ett antal matcher i närtid. Först och främst riskerar människor att skadas. Men det kan också leda till avbrutna matcher och disciplinära åtgärder mot Malmö FF.

Som matcharrangör har vi en skyldighet att göra allt vi kan för att garantera en säker miljö för alla på plats – åskådare, spelare, domare och annan personal som arbetar på matcherna.

Därför har vi tagit till vissa åtgärder för att försöka komma åt problemet.

Med hjälp av videomaterial arbetar vi för att identifiera och stänga av de individer som kastat in föremål. Just nu utreds flera pågående ärenden som kommer rendera i avstängning och fler avstängningar kan komma att delas ut.

Under den senaste matchen mot Vikingur Reykjavik träffades en bollkalle av ett inkastat föremål. Pojken klarade sig undan skador och mår efter omständigheterna bra men vi kan inte nog betona att det aldrig är acceptabelt att frustrationen tar sig uttryck i inkastade föremål.  

Med den här texten vill vi därför skicka en påminnelse om vad konsekvenserna av inkastade föremål kan bli – både för individer, medsupportrar och Malmö FF.

Tack för ert stöd från läktarna!

Malmö FF

huvudpartners

officiella partners