Veljko Birmancevic klar för Toulouse FC

Publicerad 01 september 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF har kommit överens med den franska Ligue 1-klubben Toulouse FC om en omedelbar övergång för Veljko Birmancevic.

Den 24-årige offensive mittfältaren anslöt till Malmö FF i mars 2021. Under ett och ett halvt år i föreningen har Veljko Birmancevic vunnit ett SM-guld, ett cupguld samt varit med om att kvalificera Malmö FF för gruppspel i så väl Champions League som Europa League.

Veljko Birmancevic hann göra drygt 70 tävlingsmatcher för Malmö FF, under vilka han stod för 27 mål och 13 målgivande passningar. Den allsvenska guldsäsongen 2021 var Birmancevic en starkt bidragande spelare med sina nio mål. Även i de två kvalspel till europeiska turneringar som Veljko Birmancevic spelat för Malmö FF har insatserna varit betydande. I kvalet till Champions League 2021 gjorde Birmancevic bland annat två av våra tre mål i playoff-mötena mot bulgariska Ludogorets och i årets playoff-omgång, till Europa Leauge mot turkiska Sivasspor, stod Veljko för ett mål och en målgivande passning. Under resan till cuptiteln i maj i år gjorde Veljko Birmancevic fem mål på de fem matcher han spelade.

Tack för din tid i Malmö FF och lycka till framöver, Veljko!

Daniel Andersson, sportdirektör:

– Vi scoutade Veljko från en mindre klubb, han kom hit och tog snabbt en plats i laget. Sedan utvecklades han ytterligare här i Malmö och var starkt bidragande till flera stora framgångar för föreningen. 

– Veljko har varit öppen med att han vill prova spel i en större liga, när han nu går vidare är det för en betydande summa och på så sätt är hela hans tid hos oss ett typexempel på hur vi vill jobba. Jag önskar honom stort lycka till i Toulouse.

huvudpartners

officiella partners