Vecchias första veckor

Publicerad 06 april 2023 i Herr,Nyheter

Stefano Vecchia om hur han trivs i klubben, vem han kommer bäst överens med och skillnaden på tränaren Henrik Rydström i Malmö FF jämfört med i Sirius.

Stefano Vecchia i den allsvenska premiären mot Kalmar FF.

Du har ju tillhört Malmö FF i knappt en månad nu. Hur skulle du säga att du trivs än så länge?

– Jag trivs väldigt bra. Jag skulle säga att det gick väldigt snabbt för mig att komma in i laget. Det är ett väldigt öppet lag och jag gillar Malmö som stad. Så det har varit väldigt positivt hittills. 

Hur var det att spela en allsvensk premiär på Eleda Stadion?

– Det var jättekul. Mäktigt såklart med väldigt bra inramning och tryck. Det var fantastiskt att få komma igång och känna på det. Man har ju längtat efter att få spela. 

Vem i laget kommer du bäst överens med?

– Jag skulle säga att jag kommer bra överens med väldigt många. Jag känner ju Zeidan och Joseph sedan tidigare, vi har lite gemensamma vänner. Jag kom in väldigt snabbt i gruppen, men jag kan egentligen inte nämna någon specifik, det låter klyschigt men det är väldigt många jag tycker är sköna så att jag kan hänga med många. 

Vad har förvånat dig mest med klubben?

– Jag visste ju att det rent sportsligt var en stor och proffsig klubb. Men det som har förvånat mig mest är nog hur proffsigt det är runt om föreningen också. Det är fräscha lokaler och allting är väldigt bra strukturerat.

Du har ju tidigare haft Henrik Rydström som tränare i Sirius och nu har du honom här i Malmö FF. Märker du någon skillnad på Henrik Rydström i Malmö FF jämfört med i Sirius?

– Absolut, det gör man. Det är klart att han inte gör saker exakt likadant. Det jag gillar med honom är att han är väldigt flexibel. Han har ett sätt att se på saker och vilken fotboll han vill spela men är bra på att anpassa beroende på vilka spelare som är tillgängliga.

– Jag minns i Sirius så gjorde vi ganska många mål, men släppte också in ganska många mål. Jag tror att han i Kalmar hittade en slags balans mellan att göra mycket mål och släppa in färre. Jag tycker vi känns väldigt solida bakåt. Det har såklart också att göra med att han har bättre spelare att jobba med här än vad han hade i Sirius, men jag upplever generellt mer stabilitet över hela banan. 

På lördag möter ni Brommapojkarna, en klubb du tillhört under många år, hur känns det?

– Det känns såklart lite speciellt. Jag har ju mött dem tidigare med Sirius. Men det är klart att jag har en otrolig respekt för klubben och kommer alltid att ha det. De har hjälpt mig utvecklas från det att jag var sju fram till jag var 20, så det finns en otrolig respekt där. 

huvudpartners

officiella partners