Vårsäsongen avslutades med en bortaseger

Publicerad 24 maj 2021 i Herr,Nyheter

MFF tog tredje raka allsvenska segern i matchen mot Örebro SK – en seger som innebär serieledning under det nästan sex veckor långa uppehållet.

Sammanfattning

Redan i minut tre kunde Adi Nalic plocka upp bollen på offensiv planhalva och hålla undan svartvita motståndare och vackert trycka in ett tidigt ledningsmål. 1–0 och ett tidigt kommando i matchen på Behrn Arena!

Målskytten Adi Nalic var inblandad i det mesta i offensiv väg för MFF – men ÖSK:s målvakt stod i vägen för mittfältarens nya avslutsförsök. MFF var betydligt farligare än hemmalaget men de allra hetaste målchanserna uteblev efter ledningsmålet och det tidiga målet från Nalic var skillnaden mellan lagen efter 45 minuter.

Precis som i första halvlek var MFF heta inledningsvis. Bara efter någon minut frispelades Antonio Colak som hade god tid på sig att välja hörn, men bollen tog i stolpen och ut. Knappt tio minuter senare hade kroaten ett nytt läge att utöka ledningen men den här gången gick avslutet strax utanför.

Trots stort övertag i chansväg för MFF kunde hemmalaget kvittera i mitten av den andra halvleken. I minut 64 spelade Örebro fram på högerkanten och efter ett inlägg letade bollen sig fram till Dennis Hümmet som kunde placera in kvitteringen.

Men MFF tog sig snabbt samman och efter ett bra förarbete av Pavle Vagic kunde Erdal Rakip vända upp utanför straffområdet och trycka in segermålet tätt intill målvaktens högra stolpe. Seger med 2–1 och serieledning under uppehållet.

Höjdpunkter

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Det var en match där vi hade många skador på förhand. Jag tycker att spelarna som fick chansen idag gjorde det bra. Hade gärna velat se lite bättre fotboll i den första halvleken, det fanns mycket plats att spela på men vi utnyttjade inte det.

– Det gjorde vi bättre i den andra halvleken. Vi skapade väldigt många chanser, så återigen måste vi bli bättre på att döda matcherna. Men det var positivt att Adi fick göra mål, att Erdal fick göra mål. Vi leder ligan och vi är ett lag som arbetar hårt för varandra, det är jag stolt över.