Välkommen tillbaka till MFF, Jo Inge Berget!

Publicerad 07 mars 2019 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Jo Inge Berget är tillbaka i MFF. Den 28-årige norrmannen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2022.

Jo Inge Berget kom till Malmö FF från Cardiff City FC inför säsongen 2015. Under sin första sejour i klubben stod han för betydande insatser som bland annat bidrog till två SM-guld och spel i Champions Leagues gruppspel. När Malmö FF säsongen 2017 blev svenska mästare för 20:e gången vann han den interna skytteligan med sina tio fullträffar.

Han lämnade föreningen vid kontraktets slut senare samma år och flyttade till USA för spel i New York City FC. Där blev det fyra mål och tre assist på 23 framträdanden innan han avslutade avtalet med den amerikanska klubben i januari 2019. Nu återvänder han till Malmö FF på ett 4-årskontrakt.

Jo Inge Berget ansluter till truppen direkt under torsdagen.

Jo Inge Berget:
– Jag ville tillbaka till europeisk fotboll och komma närmare hem. Både jag och min flickvän trivdes riktigt bra i Malmö. Det var hit vi helst ville komma tillbaka till och när det löste sig blev vi väldigt nöjda. Jag hade tre fantastiska år här och det var ett enkelt beslut att skriva på.

– Jag har saknat mina vänner, supportrarna och staden. Det var ett spännande år i New York men jag längtar efter att kämpa om titlar, spela i Europa och allt det där som Malmö står för. Jag kommer tillbaka för att vinna ännu mer.

Daniel Andersson:
– Under de tre åren han var här senast hade han enormt stor betydelse för oss. Vi tror att hans kvaliteter på plan och ledaregenskaper kommer att hjälpa oss väldigt mycket, både kortsiktigt och långsiktigt.

– Det är mycket i vårt sätt att spela, med press på bollhållare och direkt återerövring, som stämmer överens med Jo Inge. Han arbetar bra i defensiven och skapar också väldigt mycket framåt. Både med bollen och tack vare sin löpvilja som skapar plats för andra. 

huvudpartners

officiella partners