Välkommen tillbaka till Malmö FF, Robin Asterhed!

Publicerad 18 november 2021 i Herr,Nyheter

Robin Asterhed blir ny chefsscout i Malmö FF. Robin har ett förflutet som ungdomstränare i Malmö FF och kommer närmast från uppdraget som huvudtränare för det IFK Värnamo som han i år fört upp i Allsvenskan.

Den i dag 34-årige Robin Asterhed inledde sin bana som tränare i Malmö FF:s ungdomsled redan 2007 och kom att stanna i organisationen i tolv år. Sommaren 2019 flyttade Robin över Öresund för att bli P19-tränare i FC Köpenhamn varpå han, inför årets säsong, rekryterades som huvudtränare för IFK Värnamo som då var nykomling i Superettan. Under Robin Asterheds ledning vann IFK Värnamo Superettan och spelar nästa säsong, för första gången i klubbens historia, i Allsvenskan.

Malmö FF är nu glada att kunna meddela att Robin Asterhed återvänder till föreningen som ny chefsscout, den tjänst som Vito Stavljanin hade fram till 1 augusti i år.

Daniel Andersson, sportchef

– Efter en stark prestation med Värnamo och några ytterligare erfarenheter utanför MFF ser vi fram emot att få hem Robin igen. Positionen som chefsscout är en nyckelposition i vår strävan att hela tiden bli bättre och Robin har en perfekt profil för det.

– Robin har i IFK Värnamo fått visa vilken klass han håller vad det gäller att hitta och utveckla spelare på elitnivå för seniorer och tillsammans med den gedigna erfarenhet han har av Malmö FF och de breda fotbollskunskaper Robin besitter ser vi honom som en stark förstärkning av vår organisation.

Robin Asterhed

– Jag har haft ett fantastiskt år i Värnamo och lärt mig massor och skapat relationer för livet. Men när möjligheten att bli chefsscout i MFF dök upp kunde jag inte tacka nej. Där har jag lärt mig mycket av det jag kan om fotboll och att få komma tillbaka och bidra till att föreningen ska bli bättre varje dag ser jag fram emot väldigt mycket.

huvudpartners

officiella partners