Välkommen tillbaka till Malmö FF, Ola Toivonen!

Publicerad 08 juni 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar Ola Toivonen tillbaka till föreningen efter elva år utomlands. Han ansluter på fri transfer efter två år i Melbourne Victory FC och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2022.

Ola Toivonen, född den 3 juli 1986 i Degerfors, skrev på för Malmö FF som 20-åring i slutet av 2006 och undertecknade då ett fyraårskontrakt. Trots att laget inte åstadkom några lyckade ligaplaceringar 2007 och 2008 visade Toivonen prov på sin talang och gjorde 17 mål på 51 matcher innan flyttlasset gick vidare till PSV Eindhoven. Under sin femåriga sejour i Nederländerna gjorde Ola Toivonen 61 ligamål på 139 matcher och bar lagkaptensbindeln under två säsonger.

Efter tiden i PSV spelade han fem år i Frankrike för Stade Rennais FC och Toulouse FC samt ett år för Sunderland AFC i Premier League. Hans senaste klubbadress var Melbourne Victory FC i Australien där han svarade för 25 mål på två säsonger.

Ola Toivonen har även en framgångsrik landslagskarriär på meritlistan. Han sköt Sverige till EM 2012 med sitt avgörande 3-2-mål mot Nederländerna och i kvalet till fotbolls-VM 2018 avgjorde han mot Frankrike med ett drömmål från halva planen. I världsmästerskapet var Toivonen en av de svenska förgrundsfigurerna och given i laget som nådde kvartsfinal.

Ola Toivonen ansluter till laget inom kort.

Vi hälsar Ola Toivonen varmt välkommen tillbaka till Malmö FF!

Daniel Andersson, sportchef:

– Ola är en väldigt duktig spelare som under sin långa utlandskarriär har samlat på sig mycket erfarenhet från fotbollens toppnivå. Hans utmärkande egenskaper är förstås i offensiven med en fin högerfot som kan göra både mål och assist, men han är också klok i defensiven med sin förmåga att täcka ytor.

– Ola har inte sina rötter i Malmö, men staden och klubben gjorde avtryck på honom under förra sejouren. När vi har haft kontakt genom åren har han alltid uttryckt sitt intresse över att komma tillbaka. Han är oerhört laddad för vad som väntar och det känns jättekul att det är klart.

– Med tanke på den rådande situationen befinner vi oss i ett pressat ekonomiskt läge, men att förstärka truppen med Ola är något vi har planerat för länge och nu fick vi möjlighet till en bra överenskommelse.

Ola Toivonen:

– Det har varit en lång väntan, men nu är jag här och det känns jätteroligt att vara tillbaka. Viljan att återvända har funnits där sedan dagen jag lämnade och jag har följt laget noga under mina år utomlands. Klubben har gjort en imponerande resa och jag kommer tillbaka till Skandinaviens bästa klubb.

– Även om mycket har förändrats sedan jag var här senast är jag samma Ola som vill vinna till varje pris. Jag lever för fotbollen, älskar att gå till träningen och att vinna tillsammans med mina lagkamrater. Jag är väldigt motiverad och att vinna ett guld här vore fantastiskt.

huvudpartners

officiella partners