Välkommen tillbaka till Malmö FF, Isaac Kiese Thelin!

Publicerad 09 januari 2020 i Nyheter

Malmö FF har kommit överens med belgiska RSC Anderlecht om ett säsongslångt lån för Isaac Kiese Thelin.

Isaac Kiese Thelin, född 24 juni 1992 i Örebro, började spela fotboll i den lokala föreningen Karlslunds IF när han var fem år gammal. 2011 tog han klivet över till IFK Norrköping där han gjorde allsvensk debut och spelade 48 allsvenska matcher. Sommaren 2014 skiftade han till Malmö FF på ett fyraårskontrakt.

Han spelade omedelbart en viktig roll i laget och bidrog till att föreningen försvarade SM-guldet och kvalificerade sig för gruppspel i UEFA Champions League samma säsong. I samtliga Europamatcher fanns Isaac Kiese Thelin med i Åge Hareides startuppställning.

Efter ett framgångsrikt halvår såldes Isaac Kiese Thelin till Bordeaux i Frankrike. Sedan 2017 har han tillhört KSC Anderlecht, men har varit utlånad i två perioder, till tyska Bayer Leverkusen och till belgiska Waasland-Beveren, där han gjorde 16 mål i högsta divisionen.

Isaac Kiese Thelin är svensk landslagsman och står noterad för 29 A-kamper. Han var en del av truppen som tog sig till kvartsfinal i VM 2018 och tre år tidigare var han en av frontfigurerna i laget som tog guld i U21-EM.

Isaac Kiese Thelin är uttagningsbar i vår kommande sextondelsfinal i UEFA Europa League mot VfL Wolfsburg. Han börjar träna med laget på måndag.

Han kommer att bära tröja nummer 7 i Allsvenskan och nummer 10 i Europa (Fouad Bachirou behöver på grund av registrering spela vidare med 7 i Europa och byter till 21 i Allsvenskan).

Vi hälsar Isaac Kiese Thelin varmt välkommen tillbaka till Malmö FF!

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är nöjda med att få tillbaka Isaac. Han är en stor och stark anfallare som kom fram som en virvelvind och levererade direkt senast han var här. Han är en bra uppspelspunkt och kommer att tillföra ännu mer tyngd i vår offensiv.

– Isaac har spelat i flera bra klubbar i Europa där han samlat på sig nyttiga erfarenheter och utöver det har han meriter från landslagen. Han är väldigt motiverad och spelsugen.

Isaac Kiese Thelin:

– Det känns väldigt bra att det är klart. Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem. Jag kommer tillbaka till en professionell och ambitiös klubb som jag har följt och haft en god relation med sedan jag lämnade. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt. Nu ska vi också se till att vinna Allsvenskan igen.

– Jag har sett många matcher på teven och har saknat atmosfären på Stadion. Supportrarna här i Malmö är de bästa jag har spelat framför. Jag vill komma igång direkt och ser fram emot att hjälpa laget mot nya titlar.

huvudpartners

officiella partners